Борисов в Брюксел: Всички много сериозно гледат на проблема в България (снимки)

  • 18 декември 2014 18:11

  • 3392
  • 19
Борисов в Брюксел: Всички много сериозно гледат на проблема в България (снимки)
© Пресцентър Министерски съвет

Всички много сериозно гледат на проблема в България и разбират, че сме поставени в много неизгодна ситуация - от една страна енергийна зависимост, най-скъпа цена на газа, а в същото време арбитражи за стотици милиони. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в двудневното заседание на Европейския съвет.

По думите на премиера една година е била "проспано време" за "Южен поток". За съжаление само от 20 дни съм премиер, всичко това щеше да бъде решено, ако не ни бяха свалили по брутален начин, коментира той по повод очакваната яснота как ЕС вижда действията на нашата страна по прекратения от Русия проект за газопровода.

В ЕНП внимателно разгледаха картите не само за газовия хъб, но и за възобновяването на вариантите, ако минава действително през Турция (газопроводът "Турски поток"), да се възобнови трасето на "Набуко-Запад", което е абсолютно възможно, съобщи Борисов по повод заседанието по-рано днес на европейските премиери и президенти от център-дясното политическо семейство. Министър-председателят съобщи, че британският му колега Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. го е поканил в резиденцията си в Брюксел днес, за да поговорят по тези теми. На него също съм ги разяснил. Надявам се довечера да имаме по-конкретни решения. Картите с газовите коридори канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ги носи със себе си и ги показва на всички, които знаят какъв голям проблем има пред нас с този газов коридор и другите арбитражи, заяви Борисов, цитиран от БТА.

Попитан дали е съгласен с мнението, че Русия е стратегически проблем, премиерът заяви, че за нас Русия векове наред е била приятел. Не мога да се съглася с такива крайни оценки, когато касаят държава като Русия. Видели сме и много добро от нея с нашето освобождение, много руски войници са загинали за нашата свобода. Ако има в момента президент или премиер в Русия, който по една или друга причина с действията си в Украйна и Крим е създал напрежение в Европа, може да се говори за него, а не за Русия като държава. Руският народ и руската култура са били и много след мен ще бъдат изключително близки на българския народ, коментира премиерът.

В отговор на въпрос той съобщи, че очаква нови санкции срещу Русия да няма, но и действащите да не отпаднат поне до следващия юни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3392 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2015.05.23 | 23:36

19
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!

2015.05.23 | 19:39

18
Не мина номера с бедните пенсионери. Да видим сега какво ще те уговорят да удариш, поредния шамар на България. Гответе се.

2015.05.23 | 19:37

17
РАПОН БЕЙ е ПО- ТЪП и от Пастирката ! Комунист, милиционер , агент на ДС ,възпитаник на българското Гестапо в Симеоново ! Освен това е ПРЕДАТЕЛ ! Служи на Турция , САЩ и ЕС във вреда на БЪЛГАРИЯ !

2015.05.23 | 19:36

15
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !
Бял Полуовес

2015.05.23 | 19:37

16
бАтака е руска партия,защо я изтъпани у нас?
БОКО ТИКВАТА

2015.05.23 | 19:36

14
ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС
гошо

2015.05.23 | 19:36

13
Референдум за излизане от ЕС и НАТО. Прекарахме прекалено дълго време в компанията на тези криминални престъпници.
Бойко Борисов е педераст!

2015.05.23 | 19:35

12
Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Десетки други последваха съдбата й! Господ скоро ще накаже Боко Тиквата и избирателите му за всичко което ни е причинил! Само малко търпение! Скоро инсулт ще изкриви гнусната му мутра!

2015.05.07 | 16:07

11
Борисов на запад, Станишев Сидеров Доган на изток, избирайте!
Бойко Борисов е педераст!

2015.05.07 | 16:07

10
Някой да е виждал хомосексуалният Боко Тиквата с жена от 2001 година откато му дават мазната мутра по телевизията!? Не! Това не ви ли говори, че това същество е напълно сбъркано!? Как това същество от третия пол ще се защитава семейството и децата в България!?

2014.12.19 | 18:24

9
този Борисов ме кара да се смея от сърце . Проблема на България сте всички вие мръсни гадни ПОЛИТИЦИ. Единия отиде в Брюксел,другия е в Русия , третия е в Америка . Така ще се разбягате ,когато ви започнем с камъните . Мърши продажни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини