Шефката на Сметната палата: Управляващите показват страх от различното мнение

  • 17 декември 2014 18:00

  • 2284
  • 3
Шефката на Сметната палата: Управляващите показват страх от различното мнение
©

Поредният проект за промени в Закона за Сметната палата е изключително неудачен. Няма как да твърдиш, че ще създадеш един действащ, рационален и компетентен орган, когато вадиш данни от докладите за своята дейност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Сметната палата Лидия Руменова.

Припомняме, че в началото на днешното заседание на парламента се разрази скандал, след като Руменова не беше допусната в пленарна зала при обсъждането на законовите промени, а ПГ на "БСП лява България" напусна залата в знак на протест.

Днес беше извършен удар срещу парламентаризма. Аз исках да присъствам на заседанието в качеството си на председател на конституционен орган. Това не беше допуснато. И освен, че беше удар срещу парламентаризма и срещу държавността, това показва страх – страх от различното мнение, заяви Руменова.

Шефката на Сметната палата заяви, че предишното ръководство не е изпълнило и 30% от програмата си за 2013 г. Бяхме принудени да връчваме доклади с една година закъснение, обясни тя.

Според нея новият закон ще затрудни изключително много работата на Сметната палата, тъй като по думите й двама човека няма как да свършат работата, която в момента се върши от цяла колегия.

Руменова изрази мнение, че в сегашния си състав ръководството на Сметната палата е много по-трудно податливо на политически поръчки заради повечето си членове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2284 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
stoiko

2016.01.14 | 18:59

3
G-ga Rumenova,maj se klati stola na koito sedite.
Рефер енд Ум

2016.01.14 | 17:14

2
По-скоро от липсата на индивидуално мнение! Онзи с дървесната фамилия (око не се сещате Орешарски) и другия с надутите бузки, които просто плачат да им забиеш няколко шамара (Чобанов, разбира се!) ви забиха на поиции, които вие смотани редови ревизорчета не сте и сънували! За в България е естествено, вместо достойно да си подадете веднага оставките, да ръмжите поне още 2-3 месеца, докато ви изгонят по-най долния начин! Помияри!!!!!!
1234

2016.01.14 | 17:13

1
стига с този орешарски бе тъпани грозни.бойко ви лъжи лъжи отново и отново .чакам го 2009 година каза изберете ме и аз ще вкарам крадците по затворите.лъжи лъжи и пак лъжи.сега пак се оправдава с орешарски парите ги нямалио държавата фалирала.АМИ НАМЕРИ ГИ БЕ .ВКАРАЙ ГИ ПАК ПО ЗАТВОРИТЕ КАКТО ПРЕЗ 2009 ГОДИНА.ВИЕ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВСИЧКО СИ Е ТАМ АМИ БОЙКО ДА СЕ ПРЕДСТАВИ КАТО СПАСИТЕЛ ПРИКАЗВА ТЕЗИ ПРОСТОТИИ.АМА ПРОВАЛА ИДВА СКОРО МНОГО СКОРО

Добави коментар

Водещи новини