От РБ поискаха министрите да бъдат задължени да правят реформи

  • 16 декември 2014 14:26

  • 1254
  • 2
От РБ поискаха министрите да бъдат задължени да правят реформи
©

Четирима от народните представители от "Движение България на гражданите", част от ПГ на Реформаторския блок поискаха със закон да се задължат министрите да представят програми за реформи, съобщиха от пресцентъра на РБ.

Вносители на предложението са депутатите от ДБГ Найден Зеленогорски - съпредседател на ПГ Реформаторския блок и председател на парламентарната комисия по регионална политика, Димитър Делчев - секретар на ПГ и член на правната комисия, Димитър Танев - заместник-председател на бюджетната комисия и заместник на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в ДБГ, и Настимир Ананиев - член на комисиите по външна политика и по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Според внесеното предложение е необходимо да се направи допълнение в Закон за държавния бюджет за 2015 г. В Преходните и заключителните разпоредби на закона, според тях, трябва да се създаде текст, който да задължи първостепенните разпоредители с бюджет да представят на министъра на финансите програма за реформи, която включва и мерки за оптимизиране на разходите за персонал до утвърдения със закона размер. Предложението предвижда това да става в срок до 31 януари 2015 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1254 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BOIKO OTKRADNA MILIARDI OT BANKATA

2014.12.17 | 09:24

2
ISKAME KURVATA BOIKO V ZATVORAAAAAAA

2014.12.17 | 09:24

1
Ники, неграмотен сидерасляк, от коя лудница пишеш, и какво шмъркаш?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини