Плевнелиев: Замразяването на пенсионната реформа не е добра новина

  • 16 декември 2014 14:11

  • 2850
  • 13
Плевнелиев: Замразяването на пенсионната реформа не е добра новина
© Булфото (архив)

Замразяването на пенсионната реформа не е добра новина, освен ако до март, така какво е обещано, не се направят решителни  действия за постигане на широко политическо и обществено съгласие, включително между работодателските и синдикални организации, за истинска реформа в сектора. Това каза държавният глава в отговор на въпрос.

Плевнелиев изрази надежда, че причината за отлагането на пенсионната реформа е само една и допълни, че за него единствената разумна причина е, за да се намери именно това съгласие.

Президентът посочи, че пенсионната система у нас не е устойчива и с всяка следваща година става все "по-разклатена" и е необходима реформа.

"Реформите означават стабилност. Най-сигурният път към нестабилност в България е да се откажем от реформи", заяви Плевнелиев. Той апелира за реформи и изрази увереност, че през 2015 г. в страната ще има не една, а повече реформи. Президентът посочи няколко системи, които по думите му няма как да не бъдат реформирани и ако искаме да гарантираме стабилност, 2015 г. трябва да бъде годината на реформи в тях. Сред секторите, които Плевнелиев посочи, са съдебната система, сектор "Сигурност", енергетиката, образование, електронно правителство, административна реформа.

Росен Плевнелиев каза, че реформата в правораздаването е най-важната, най-смислената и най-неотложната реформа в България. Нищо друго не е толкова важно, колкото  реформата в правораздаването, допълни президентът и изрази благодарност, че "отдолу- нагоре" се вижда динамика - съдии,  прокурори осъзнават, че е необходима промяна. Плевнелиев посочи, че ще се радва, ако правителството приеме стратегията за реформа в сектора, инициирана и изготвена от служебното правителство, и ако тя бъде приета и от Народното събрание в следващите седмици. Реформата в енергетиката е задължителна, този сектор ще взриви националната икономика, ако не бъде реформиран, посочи още Плевнелиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2850 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Веселина

2014.12.17 | 16:24

13
Не зная дали реформите са замразени, но животът ни със сигурност- е.Двадесет и пет години хаос, всичко от ден за ден - нито знаеш какви са правилата за децата ти в училище, нито как можеш да се лекуваш, ако се разболееш, нито как и кога ще се пенсионираш-нищо, нищичко не се решава поне за десет години напред.Все едно,че народът е кукла на конци-всеки ден нова постановка и нов режисьор.Е, не е така за всички-някои доста добре си се уредиха, възползваха се от липсата на правила и сега не протестират-колкото по-дълго цари беззаконието, толкова по- добре за тях.А робите...те могат и без лекарства, и без отопление, и без пенсия, и без храна, важното е останалите до девето коляно да са добре, и да останат помощи за циганите.Молба от онези, които едва ли ще вземат пенсия някога -поне гласувайте закон за доброволното преселение на оня свят.
Малкълм

2014.12.16 | 22:05

12
Наистина. Аз предлагам, изобщо да се отмени пенсионирането, така или иначе я го доживееш я не. А с осигуровките който плащаме, да се издържат на пълни консумативи, всички роми в България + затворниците и политиците. Да бъдат по етапно срутени всички ромски махали, и на тяхно място, да изникнат луксозни вили за представители на мургавият етнос. Нови джамии и безплатно обрязване за всички политици! На последно място, но не по значение, подмяна на целия автопарк на: 1 Народното събрание, 2 Президентството и 3 Българската Православна Църква. Хоп-Троп
АНОНИМЕН

2014.12.16 | 22:04

11
С РЕФОРМИТЕ СИ ПАЗИТЕ КРАДЕНОТО БОГАСТВО,А НЕ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ТАКИВА. С ТАКИВА РЕФОРМИ ДОВЕДОХТЕ БЪЛГАРИЯ ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА И НАРОДА ЖИВЕЕ В МИЗЕРИЯ.
Един

2014.12.16 | 22:04

9
А бе, а какво стана, с досиетата на КТБ!?!

2014.12.16 | 22:04

10
Отидоха при откраднатите тефтери.
jjj

2014.12.16 | 22:04

8
Да се отмени пенсионирането но и данъци да не плащаме.

2014.12.16 | 22:04

7
А ко от реформите ви е за доброто на народа няма такава само вашият бизнес защитавате и отново бъркате в джоба на народа си ,нищо не правите нищо абсолтно нищо ,само си чешете езиците ама да доида да ви почеша с четската дето съм си бъркал в гъ....ъ за да ви стане поне веднъж сладко малоумници!

2014.12.16 | 22:03

6
Вече 25 г . " РЕФОРМИ " и я докарахме до умирачка ! Последни и най - бедни в Европа !

2014.12.16 | 22:03

5
РЕФОРМА = УНИЩОЖЕНИЕ !

2014.12.16 | 22:03

4
Където са герберастите ТИКВАТА ПРОСТА и ПАЛЯЧОТО МАЛОУМНО , там е мизерията и смъртта !
BLACKSAILOR

2014.12.16 | 22:03

3
Лайното пак се изказа.Неподготвено.Палячо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини