Молим сръбския пълномощен министър да освободи задържаните в Белград

  • 16 декември 2014 12:32

  • 2443
  • 4
Молим сръбския пълномощен министър да освободи задържаните в Белград
©

Сръбският пълномощен министър в София ще бъде помолен да бъдат освободени задържаните в Белград български граждани. Това заяви за Агенция „Фокус” говорителят на Министерство на външните работи Бетина Жотева във връзка със задържаните български граждани в Белград.

„Цялата история започва около 23.00 часа на 14 декември, когато седем български граждани са били отведени на информационен разговор от служители на криминална полиция. Това са хора, които са членове и симпатизанти на движението. Българските власти в Белград бяха информирани за това от ръководителката на движението за България Милена Атанасова. Тя изпрати писмо до българското посолство и там разказа за случая. Българският консул се опита неколкократно да получи информация от сръбските власти”, обясни Жотева.

По думите й вчера на обяд е изпратена нота, в която се настоява Външно министерство на Сърбия да даде повече информация за нашите съграждани. „Не е имало никакъв отговор на тази нота доста дълго време и чак след обяд са потвърдили, че българските граждани са арестувани. Те са задържани на основание чл. 39 от НК на Сърбия като заплаха за сигурността на страната”, посочи тя.

„ До този момент те продължават да са в ареста. По обяд днес ще бъде поканен на разговор сръбският пълномощен министър в София, на когото ще бъде поставен въпроса за незабавното освобождаване на нашите съграждани. Същите действия ще бъдат предприети и от нашия консул за Белград”, каза още говорителят на МВнР.

Последвайте канала на

2443 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ггг

2014.12.17 | 13:25

4
заплаха за сигурността на страната??? Доведете ги тука и ги освободете ха само престъпници ни трябват

2014.12.17 | 13:24

3
На ви едни братя сърби, на лягане и ставане ги наричате братя,нищо добро от тях не сте видяли но винаги сте ги защитавали.
Братя сърби браво на вас

2014.12.17 | 13:24

2
Не ги освобождавайте, нека постоят малко в затвора и яка психоатака за тези боклуци. Напарвили са опит за намеса в делата на чужди страни, агенти са.
Йован

2014.12.17 | 13:24

1
В Сърбия не се толерира професията ПРОТЕСТЪР!

Добави коментар

Водещи новини