Екшън в Нова телевизия! Пламен Димитров и Владимир Каролев за малко не се сбиха (снимки+видео)

  • 16 декември 2014 08:17

  • 17783
  • 30
Екшън в Нова телевизия! Пламен Димитров и Владимир Каролев за малко не се сбиха (снимки+видео)
©

"Голяма част от ромското население никога не се осигурява, а когато навърши определената възраст получават социална пенсия от бюджета на НОИ. Парите, които са във тези частни пенсионни фондове и които са малко, ако се вземат ще идат в големия кюп, но това няма да увеличи пенсиите”, каза в „Здравей, България” Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

„Ако тези пари се вземат и отидат в НОИ, те ще бъдат по лични партиди”, заяви от своя страна Мика Зайкова, която е икономически и финансов експерт. По думите й НОИ ще взима за управлението на тези пари 5%, а частните пенсионни фондове взимат между 20 и 25%.

Той обвини Мика Зайкова в лъжа, че пенсионните фондове взимат между 20 и 25%.

Каролев веднага й отговори, че държавата не може да управлява парите на работещите по-добре от частните фондове, на които това им е работата.

„Така хората ще имат избор дали да отидат в НОИ, или в частен пенсионен фонд. Пенсионните фондове взимат наготово тези пари и не се състезават помежду си”, аргументира се Зайкова. Финансистът веднага отвърна, че това не е така, тъй като има много фондове, всеки избира кой фонд да му управлява парите, а освен това на края на годината можеш и да се преместиш в друг пенсионен фонд.

„Не искам да си дам парите на НОИ и не искам да получавам държавна пенсия”, каза Каролев. По думите му НОИ е едно огромно обещание.

„За да има достойна пенсия, не се иска само да увеличаваш години, възраст и стаж, а се иска да има политика по доходите, да има пазар на труда като хората и да има реформирана образователна система”, заяви Зайкова.

„Надявам се, че всеки разумен човек няма да разчита на НОИ и ще спестява”, надява се Каролев. Той предложи не само да не се намаляват вноските в личните пенсионни сметки, а дори да се увеличат. Според него хората не трябва да разчитат на социална пенсия.

В студиото бе и Пламен Димитров от КНСБ и Васил Велев, председател на Индустриалния капитал в България. Каролев обвини и Димитров, че лъже и използва само измислени цифри, когато говори за пенсионната система в България. Страстите в студиото до тогава степен се нажежиха, че разговорът бе изпълнен само с крясъци.

Зрителите така и не разбраха каква теза защитават привържениците на държавно пенсионно осигуряване, защото в ефир се чуваха само викове и упреци. „Не, аз повече не искам да бъда канен с този човек“, отсече Велев и заплаши, че ще си тръгне, защото Пламен Димитров не го изслушвал и не му давал думата.

„Ами тръгнете си като сте прост“, отсече синдикалистът.

Васил Велев се опита да обясни, че държавата винаги печели. "Тя ще увеличи данъците, ще промени коефициентите. И тогава много хора ще си преместят партидите от частните пенсионни фондове в държавния. И парите им ще бъдат изядени като сирене и хляб“, каза той.

Пламен Димитров използва последните ефирни минути, за да заяви: „Първо – 8-те милиарда в частните пенсионни фондове никой няма право да ги пипне без разрешението на хората. Второ – младите хора, които сега идват на пазара – ние, синдикати и работодатели, сме длъжни да им обясним какви са правилата на осигуряване. Не виждам в това нищо неправилно“.

„Прекъсваме, край! Реклама! Ох, грешка, обърках се и аз – новини“, обяви очевидно изнервената Ани Цолова. Минути след това тя заяви, че колегите й са предотвратили сбиване между Владимир Каролев и Пламен Димитров, станало секунди, след като гостите са излезли от студиото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
17783 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
k

2014.12.17 | 19:15

8
не се усигоряваите в тия частни фондове че ще имате да зимате аз от 6г имам да взимам когато ги попитах за вноските ми отговориха че сам се пенсионирал на 57г и немогат дадават а парите са преведени в нои в нои ми казаха сам чрез съд се зимат тия пари не им верваите ще изгорите
Пламен Игнатов

2015.02.16 | 14:10

30
Ей идиот смотан, да в НОИ са парите, защото Борисов национализира 106 милиона от професионалните работници (I и II категория труд). Къде беше ти тогава, да скочиш бе малоумник, къде беше овца смотана! Мълчете си, говорете глупости след глупости безделници. По-прост и по-манипулативен народ от българите няма, никъде по света! Има си наредби и там пише всичко, от начина на промяна на фонд, за доходността, за инвестициите, за таксите, за вноските, за кога може да се изтеглят тези пари, как се унаследяват при починало лице и т.н. Ама явно Ви е по-добре да гледате медии, как определени поставени лица говорят глупости и настройват тъпите овчици да скочат срещу пенсионните фондове, за да може неграмотникът Борисов да ги прибере! Защо никой не говори за национализация за ДПФ (3 фонд), защо??? Защото Уважаеми лумпени с главно Л, там няма 7 милиарда, които ги има в УПФ. Ето давам Ви линк, където всички наредби касаещи пенсионните фондове са на лице и просто трябва някой да ги прочете! Ако не можете да четете и сте малоумни, проблемът си е Ваш!

2014.12.20 | 19:48

29
Тоя плъх каролев е най-голямата курва
Българин

2014.12.20 | 19:48

28
Защо не се приемат закони както в нормалните държави,защо трябва да се източват парите на народа. Една Турция може да се пенсионираш с 25 години трудов стаж без право на работа,а къде сме ние....

2014.12.16 | 12:05

1
Edna Turciq e v top 10 na nai-moshtnite ikonomiki v sveta obache. A inache kur za NOI izbirame si vsichk vkushti chasten fond. Za da se onasledqt parite ot decata nai-veche. Shtoto umre li nqkoi koito e vnasql samo v NOI decata mu ne poluchavat nishto - e kato e taka duhaite supata. Edin komunisticheski mastodont po-malko
Val

2014.12.20 | 19:48

27
Pazi Boje ot ludi tozi deto vika v klipa triabva da go pratiat sas stadoto da si vika na volia ima mnogo energia v izlishak
Важно!

2014.12.20 | 19:48

26
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

2014.12.19 | 22:51

25
Premestete si spestiavaniata v NOI,da izdarjate mangalite ! Karolev e napalno prav-makar,che ne go haresvam !
Кабули

2014.12.17 | 23:47

24
Всички управляващи държавата от деветосептемврийския червен преврат са отличници на РРШ, въпреки че РСРШ в определени моменти им вземала главите от кръста. А каролев си е психар по рождение. Забележка: РСРШ - Руско-съветска разбойническа школа.
zag52

2014.12.17 | 22:20

23
Такива менажери като Каролев и Велев докараха държавата до фалит.Като не остана нищо за крадене погледнаха към пенсионите фондове ,пита се с каво часните фодове са по добри,тя и КТБ е частна ,видяхме резлутата.

2014.12.17 | 22:03

22
Каролев си е напълно прав.

2014.12.17 | 22:02

21
Нищо не плащайте на тези крадци и грабители - политици и олигарси,нищо не плащайте,ще изгорите,както винаги!

Добави коментар

Водещи новини