Закриват някои от язовирите? (видео)

  • 15 декември 2014 15:39

  • 2406
  • 7
Закриват някои от язовирите? (видео)
© Булфото

В сградата на Министерството на околната среда и водите се проведе брифинг във връзка със състояло се заседание на Междуведомствената работна група, създадена с решение на Министерския съвет, предаде репортер на Новини.бг.

Темите на групата са свързани с управлението на язовирите на територията на страната. В брифинга участваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров, който е и председател на Междуведомствената работна група.

Министър Ивелина Василева и зам.-министърът Гуджеров представиха конкретните решения и план за действие, за да се регламентира дейността на единния орган и да не се допускат повече аварии и инциденти на хидротехническите съоръжения.

Като първа задача си поставят анализ на състоянието на язовирите, които се намират в пред аварийно състояние. Комисията настоява от Напоителни системи, ако се наложи тези язовири да бъдат изведени от експлоатация.

Друго важно решение е изясняването на собствеността на 268 язовира, за които към този момент не е ясно кой се грижи. Областните управители в страната са натоварени с тази задача да се грижат и упражняват контрол до изясняване на собствеността.

Напоителни системи са натоварени да анализират дали тези язовири са нужни за напояване и ако някои от тях са изгубили своите функции, те да бъдат изведени от употреба.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2406 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.12.16 | 10:17

7
Само закривате и унищожавате,а нищо не градите,вече години наред е така.
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2014.12.16 | 10:17

6
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Аз казах.

2014.12.16 | 10:17

5
Ей говньо, че си тъп тъп си, но твоето е вече идиотщина! За 2 кифли и една баница, които ти се дават от американските мекерета плюеш на поразия. Върви на майка си ..... знаеш къде.

2014.12.16 | 09:19

4
Ей това е класика. Ако вали закриваме язовири, ако е суша ще строим нови. Само че климата е променлив и ние все сме закъсняли.
SMURT ZA GERB I BOIKYYGLY PEDERASA

2014.12.16 | 09:18

3
A VINOVNI NIAMA LI DA IMA-ZA SMURTA NA HORATA!!!BOIKOOO-KURVOOO

2014.12.15 | 18:56

1
Ники, тиква проста сидерастка, от коя лудница пишеш, и какво шмъркаш?

2014.12.16 | 09:18

2
закривайте язовири,събаряйте мостове защото никой не минава по тях в обезлюдените села,спирайте електричеството в тези села предайте кабелите на вторични суровини и така лека по лека закривайте всичко.ТАПАНАРИ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини