МВР и БАН подписаха споразумение за сътрудничество

На среща в БАН вътрешният министър Веселин Вучков и акад. Стефан Воденичаров обсъдиха редица области, в които двете институции могат да си взаимодействат.

Една от тях е постигането на ранното оповестяване на гражданите за кризи, бедствия и аварии. Тази цел може да бъде постигната с помощта на научните екипи на Академията, които извършват точни анализи и прогнози.

С подписване на настоящето споразумение се създава добра основа за отворено взаимодействие между отделните структури на двете институции, бе категоричното мнение на министър Вучков и акад. Воденичаров, които поставиха подписи под него, съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство.

Според тях документът несъмнено ще даде добавена стойност към общата сигурност на обществото. В него са заложени и редица форми на сътрудничество при реализация на нови проекти от взаимен интерес, което поставя солидна основа за бъдещо по-широко взаимодействие и повишаване на ефективността на екипите на всяка от двете институции.

Споразумението за първи път урежда сътрудничеството при осигуряване на информационен обмен между МВР и БАН в различните области от тяхна компетентност. С регламентирането на взаимоотношенията се създава широка основа за взаимодействие между отделните структури на двете институции в столицата и на територията на страната.

На срещата присъстваха зам.-министър Цвятко Георгиев, директорът на Дирекция „Комуникационни и информационни системи Ивайло Кънов и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Николай Николов. От страна на БАН участваха заместник-председателите на Академията акад. Дамян Дамянов и чл.-кор Николай Милошев, гл. научен секретар проф. Евдокия Пашева и ръководителят на Общоакадемична администрация Петя Първанова.

Коментари

  1. 2014.12.12 | 20:42
    moderatora , гадно е но е истина
  2. 2014.12.12 | 19:05
    spy game
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет