Константин Тренчев разговаря с депутати от БДЦ

  • 11 декември 2014 14:41

  • 1721
  • 5
Константин Тренчев разговаря с депутати от БДЦ
© ББЦ

Бойко Борисов тайно е абдикирал от националното споразумение за нова стратегия за финансова стабилизация на Данък общ доход и усъвършенстване на пенсионното законодателство. То е подписано от него през първия му управленски мандат, а парафът му е редом до тези на синдикатите и работодателите.

Споразумението е нарушено, обяви президентът на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев на среща днес с представители на парламентарната група на Български демократичен център, съобщиха от пресцентъра н ББЦ. Какви реформи ще правим, като не спазваме споразуменията, възкликна той. По молба на Тренчев, депутатите ще внесат питане на блиц контрол в пленарна зала отменен ли е националният договор и оттеглил ли е Борисов подписа си от него, каза след срещата Георги Ковачев от ББЦ.

Срещата с KT Подкрепа е част от серията разговори, които групата на БДЦ предприе със синдикати и работодатели, за да представи в парламента техните предложения за корекции в републиканския бюджет за 2015 г, пише още в съобщението. Промените могат да се предложат до края на тази седмица, за да бъдат обсъдени на второ четене. Набелязахме конкретни стъпки, с които да атакуваме бюджета във вида му, предложен от управляващите, ако искаме да пресечем порочната практика, която те ни налагат през последните два месеца, коментира депутатът Ковачев.

Трябва да говорим вече за Национален съвет по икономическа сигурност и всички заедно с умереност и постоянство да решим важните национални проблеми, посочи председателят на парламентарната група на БДЦ Светлин Танчев. На среща на депутатите със Стопанската камара бе постигнато съгласие да се внесе питане в парламента за позицията на управляващите относно влизането на България в еврозоната, завършва съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1721 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Хак

2014.12.12 | 09:28

5
Работата им е гнила на новите съставили превителство от стари и гнили!
Кирил

2014.12.12 | 09:28

4
Време е някой да спре порочните практики, да видим дали ще бъдат БДЦ!
Алекс

2014.12.12 | 09:28

3
Борисов се измъква от социалните помощи и пак ще ги замразят.
Пламен

2014.12.12 | 09:28

2
Поне едни имат смелостта да задават неудобни въпроси!

2014.12.11 | 23:41

1
ГЕРБ ПРОТИВ КСЕНОФОБИЯТА! ОСТАВКА МОСКОВ!

Добави коментар

Водещи новини