Орхан Исмаилов: Над нещата съм, не се чувствам като изкупителна жертва

  • 11 декември 2014 12:56

  • 1913
  • 2
Орхан Исмаилов: Над нещата съм, не се чувствам като изкупителна жертва
©

Няма кой кого да контролира в Министерството на отбраната, ние ще си изпълняваме задълженията. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов във връзка с искането на Патриотичния  фронт за назначаване на още един заместник-министър, по тяхно предложение.

Попитан как е приел нападките от Патриотичния фронт срещу неговото назначаване Исмаилов заяви, че е човек, който приема  всичко, и атаките срещу него не го притеснявали. "Аз съм над нещата, аз съм човек, който държи на себе си, има способности и качества, които времето ще покаже", коментира той. "Не се чувствам като изкупителна жертва и никога не съм се чувствал. Това са политически игри, които мен не ме касаят", заяви Исмаилов.

По повод на срещата с ПГ на Реформаторския блок Исмаилов обясни, че тя е била с цел търсене на подкрепа за промяна на  бюджета на Министерството на отбраната за следващата година.

"Искахме подкрепа, тъй като сме орязани със 77 млн. лв. Търсим варианти за финансиране, например - приходите, които осъществява министерството, да останат за текущи разходи, фонд работна заплата", каза зам.-министърът. Той допълни, че се обсъждат  различни варианти, за да няма съкращения в армията. По думите му, на министерството не достигат около 77 млн. лв. "Въпреки че бюджетът за отбрана е оскъден, ние ще намерим сили и средства, и ще реализираме това, което сме поели като ангажимент", каза Исмаилов. Той уточни, че от министерството ще търсят подкрепа от всички парламентарни групи, включително и от Патриотичния фронт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1913 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.12 | 00:31

2
Значи всички приказки на Патриотичния фронт, се оказаха ,че били за Паричния фонд. Ха-ха-ха.Голяма чорба!
Велика България

2014.12.12 | 00:31

1
"С турчин дослук не бива" - Любен Каравелов.

Добави коментар

Водещи новини