Държавата да се погрижи за бивши шефове от системата за сигурност, призова Цветанов

  • 10 декември 2014 14:14

  • 2388
  • 5
Държавата да се погрижи за бивши шефове от системата за сигурност, призова Цветанов
© Булфото

Държавата да се погрижи за ръководителите на важни структурни звена от системата за сигурност, след като те напуснат постовете си, смята за необходимо бившият министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Според него информацията, с която Петко Сертов е разполагал като ръководител на ДАНС, не е причината за изчезването му, защото той е освободил поста през 2009 г. Ако говорим за някого, който по-скоро е напуснал системата, можем да гадаем за нещо подобно, добави Цветанов пред журналисти в парламента.

Той призова за по-голяма пестеливост на лансираните версии и хипотези за изчезването на Сертов, но не се ангажира с коментар на фактите и обстоятелствата. По случая Цветанов се информирал от медиите.

Смятам, подчерта още председателят на ПГ на ГЕРБ, че трябва да дадем шанс на професионалистите в МВР, те да бъдат подкрепени за усилията и действията, които предприемат.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа намира за необходимо държавата по принцип да има някакъв механизъм, с който да се грижи за всички лица, които заемат възлови за националната сигурност длъжности.

Видяхте, коментира той, през последната година и половина какво беше отношението на тогавашното парламентарно мнозинство към професионалните качества на Калин Георгиев /бивш главен секретар на МВР/, Станимир Флоров /бивш директор на ГДБОП/ и към останалите, които работеха срещу тежката организирана престъпност. "Враговете, които могат да си създадат съответните ръководители на тези важни структури на звената за сигурност, държавата трябва да се погрижи след това за тях, не толкова за физическата им безопасност, колкото да се даде по-добра стабилност за тези хора да не участват в някакви търговски дружества или дейности, които могат да бъдат в ущърб на националната сигурност", доразви идеята си ексвътрешният министър. Защото, по думите на Цветанов, това са хора, които са боравили с много информация, предаде БТА.

Представете си, че един председател на ДАНС отива да консултира по корпоративна сигурност фирми, които под една или друга форма биха могли да бъдат заплаха за националната сигурност, добави той.

Според него има достатъчно механизми, пример е Европейската комисия - когато еврокомисар напусне дадената позиция, той е обезпечен за един период от време, за да не влезе в конфликт на интереси с длъжността, която е изпълнявал.

По казуса със Слави Бинев и последвалата му оставка като председател на комисията по култура, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посочи, че очаква Патриотичният фронт да реши дали ще номинира друг свой представител. На Бинев не е предлагано място в друга комисия, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2388 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.12.11 | 18:53

5
Има логика, защото ако някой е натиснал организираната престъпност, то тогава по пътя на логиката е застрашен от тази престъпност.

2014.12.11 | 18:52

4
Първа грижа на държавата трябва да е да тикне " НА ТОПЛО " Б Б и Ц Ц ! Да не мръзнат и може по една Бира да пият !

2014.12.11 | 18:52

3
По скоро държавата трябва да се погрижи Цецо -Крадецо да отиде в панделата и да стане новата булка на Бай-Хасан!
БУТАЧА

2014.12.11 | 18:52

2
EБИ СИ МАЙКАТА БЕ ЧЕРВЕН БОКЛУК
minko610

2014.12.11 | 18:52

1
----Както се вижда, измета на обществото --- най долните простаци, негодници , вулгарни нищожества----умора нямат ----те са тук---ден и нощ ------ плюят, храчат, осират, псуват ...... това, на което са ги научили нещастните им родители----престъпните им босове и гаулайтери ......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини