КНСБ: Протестът в четвъртък остава

  • 08 декември 2014 12:07

  • 1845
  • 1
КНСБ: Протестът в четвъртък остава
©

Тази сутрин от КНСБ се срещнаха с АБВ и ГЕРБ, но конкретни решения за промени няма, предаде репортер на Novini.bg. До момента синдикати и парламентарно представени групи само разговарят и обсъждат идеи, но обещания за промени няма. Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че в четвъртък протест ще има.

„Да, остава, естествено. Ние нямаме съгласие и решение за това как ще се движи стажа и възрастта за пенсиониране, което най-вече искат българите в следващата година. Има съгласие да работим в тази работна група интензивно тази седмица, включително и всички останали парламентарни групи. Ние настояваме всички партии да чуят нашата тревога“, каза Димитров.

Ние предложихме да се мобилизират усилията между първо и второ четене, мерки, които са договорени между партньорите, които управляват държавата.

Смятаме, че мерки като криминализиране на неплащането на вноски, за което смятам, че имаме подкрепата лично на премиера, биха могли да намерят място в общия пакет от дейности към пенсионната система, но и към фиска, които да консолидират допълнително приходи и по-голяма събираемост“.

Менда Стоянова от ГЕРБ заяви след срещата:“Правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма и един месец. Това са възможностите, които можем да предложим на хората. Дефицитът е много важна цел и трябва да има по-голяма събираемост на приходите“

От ГЕРБ смятат, че относно пенсионната реформа трябва да се стигне до споразумение за по-дългосрочен период.

Като се започне от това на каква възраст да се пенсионират българите, до това да има минимална възраст при пенсиониране на хората силовите ведомства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1845 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.08 | 18:45

1
Попитали радио Ереван: Какво е общото между манекенките и бъдещите пенсионери. Радио Ереван отговорило: 90/60/90. Това са мерките на манекенките. А за бъдещите български пенсионери- ще работите до 90 годишна възраст, тогава ще имате 60 години трудов стаж, и ще бъдете с 90 лв. пенсия. ХА, ХА, ХА.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини