Цачева: Очаквам политическата криза да приключи

  • 02 декември 2014 14:19

  • 1611
  • 4
Цачева: Очаквам политическата криза да приключи
© Булфото

Хората очакват стабилизиране на процесите в страната - политическата криза, която започна от февруари-март 2013 г. се  надявам да приключи със заработилия парламент и правителство. Това заяви в Плевен Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 - председател на 43-тото Народно събрание.

Предстоят тежки реформи - трябва да сме наясно, че реформите в съдебната система, в образованието, в енергетиката, в здравеопазването не търпят отлагане, допълни тя. Цачева съобщи, че на 10 декември в парламента ще бъдат представители на ЕК, във връзка с изготвяне новия доклад по механизма за сътрудничество и проверка в сферите на вътрешния ред и правосъдие. Имаме пунктове, по които изоставаме, като например избор на главен съдебен инспектор към инспектората на Висшия съдебен съвет, посочи тя. Според нея обаче е хубаво, че министърът на правосъдието има идеи за реформата, които се подкрепят от управляващото мнозинство, предаде БТА.

Цачева съобщи още, че вчера, в късния следобед, в НС са постъпили трите законопроекта, относно бюджетите за 2015 г. - за Държавното обществено осигуряване, законът за Здравната каса и законът за Държавния бюджет на Република България за 2015 г. Тя уточни, че своевременно са разпределени по постоянни комисии, за да може следващата седмица на извънредни заседания НС да ги приеме на първо гласуване. В този бюджет ще се съобразим с реалностите за икономическото и социално състояние на държавата, но и с оптимистичен поглед за онова, което се случва в ЕС като цяло, коментира тя.

Цачева представи пред журналистите новия областен управител в Плевен - Ралица Добрева, и съобщи имената на заместниците му - арх. Бойко Балтаков /досегашният/ и Красимир Иванов.

Преди пресконференцията председателят на парламента се включи в инициативата за засаждане на сто рози в памет на три плевенски деца, загинали при пътно-транспортно произшествие. Това е знак към обществото, че сме длъжни да пазим живота на децата, отбеляза Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1611 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.03 | 22:38

4
Oчаквам от предстоящите бунтове над триста трупа на политици предатели !!!
Гого томахавтата

2014.12.02 | 20:13

1
Преди това ще произведа твоя труп. Лайнар нещастен.

2014.12.03 | 22:38

3
Travestiti grozen,shte umresh v Tikvenski laina...
Буда е нашият идол

2014.12.03 | 22:37

2
Грозна като смърта, ганьовската версия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини