Митов призова за предефиниране на отношенията между ЕС и Русия

  • 01 декември 2014 15:59

  • 2004
  • 5
Митов призова за предефиниране на отношенията между ЕС и Русия
© Булфото

Европейската перспектива на Украйна зависи от провеждането на всеобхватни реформи. Това е заявил министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в изказването си при откриването на конференцията "Украйна между Русия и ЕС", организирана от Младежкия консервативен клуб и фондация "Конрад Аденауер", съобщават от пресцентъра на МВнР.

"Днес, ние, като граждани на ЕС, трябва морално да се консолидираме, докато енергийно се диверсифицираме. Това е и пожелателният път за Украйна", е посочил министър Митов.

По думите му, илюзия е да смятаме, че проблемите пред Украйна днес са от частно и локално естество. В желанието си за свобода и суверенитет всички народи сме еднакви и стремежът за достоен живот и правото на избор е нашият общ човешки  знаменател, смята Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Украйна е от ключово значение за реализирането на политиката на ЕС за Източното партньорство, а в същото време и самата Украйна демонстрира желание за постепенно политическо асоцииране и икономическа интеграция с ЕС, е отбелязал в изказването си външният министър. Европейската перспектива на страната обаче е свързана с извършването на всеобхватни реформи, категоричен е  бил той. Волята за водене на проевропейска политика вече бе ясно заявена с усилията на украинския народ през 2014 г. Сега е ред на украинските държавници да удовлетворят тези очаквания с конкретни резултати, е допълнил Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Въпреки засиленото взаимодействие между ЕС и Украйна, страната продължава да е от изключително значение и за Русия като източник на икономически, демографски и геополитически ресурс. Без нея осъществяването на Евразийски съюз би компрометирало неговата функционалност и легитимност, смята външният министър. За предотвратяването на такова развитие, Москва е готова да използва различни средства и "облягането" на инструменти от арсенала на икономиката и енергетиката за оказване на геополитически натиск върху Украйна е пример в тази насока, е коментирал още той.

Според министър Митов ситуацията в Украйна, която има своята ярка политическа конотация за ЕС, отвъд икономическата, повдига въпроса за необходимостта от предефиниране на диалога между Съюза и Русия. Граденето на единна и стабилна Европа има своето морално и ценностно изражение, е подчертал той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2004 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.01.25 | 17:01

5
ДНЕС НИЕ ГРАЖДАНИТЕ НА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ОСЪЗНАВАМЕ, ЧЕ СЦЕНАРИЯ ПРИ КОЙТО МАРИОНЕТКИ ОТ МАЛКИ ДЪРЖАВИ БЯХА ИЗДИГНАТИ ЗА ДА МОЖЕ ЕС ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗЛИЧНО ТВОРЕНИЕ СЕ ПРОВАЛИ.

2015.01.25 | 17:01

4
Волене,на теб нещо,медал или значка така,няма ли да ти дадат от Русия?и те разбраха,че си една турска курв*

2015.01.25 | 17:00

3
мани го воленчо че се е насрал от страх разбрал е че скоро влиза в казармата за една петилетка скрил се под масата и тренирга с биберона

2015.01.25 | 17:00

2
ВОЛЕН ПРЕМИЕР ! ТИКВАТА ПРИ БИРАТА ! НЕИЗБЕЖНО Е !

2015.01.24 | 13:01

1
Митов да призове макя си да му изпере гащите и да не се меси в политиката на големите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини