БСП и ГЕРБ в спор за бюджета

  • 29 ноември 2014 08:27

  • 1524
  • 6
БСП и ГЕРБ в спор за бюджета
©

Предложихме преминаване от плосък към прогресивен данък, но то бе отхвърлено от ГЕРБ и ДПС, което беше грешка. Според мен трябва да се търси вариант, при който да има необлагаем минимум, който може да е 100 лева или 150 лева, и да има прогресивен данък, особено за доходите над 1500 или 2000 лева. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия депутатът от "БСП лява България" Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

За мен разходната част на бюджета за следващата година е като разходната част за 2014 година с леки корекции. Големият проблем е в приходните агенции и приходите. Няма с кого да се оправдават управляващите, защото новият директор на Агенция „Митници" беше назначен през август. Не виждам данъчни решения за повишаване на събираемостта, подчерта социалистът.

По думите на Диана Йорданова от ГЕРБ във вторник в бюджетната комисия ще бъдат внесени промени в данъчната политика. Тя заяви, че очаква минимум 50 млн. лв. да влязат в хазната след увеличаването на данък "лихва". За съжаление, наследството, което ни оставиха колегите е доста тежко. И в най-мрачните си прогнози не сме очаквали, че ще заварим бюджета в сегашното му състояние. Не може служебното правителство да понесе вината за цялата година и половина управление ваше управление, посочи Йорданова.

Въпросът е вие какво ще направите занапред, защото за месец и половина не виждаме нищо, "захапа" я Кадиев.

Йорданова заяви, че основната цел на управляващите е връщането на стабилността в страната. По думите й тепърва в икономиката ще се усети положителният ефект от размразяването на евросредства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1524 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Боко Мазника от БРЕГ

2014.11.29 | 16:39

6
До Бойко Борисов - министър председател на Република България До Меглена Кунева, Томислав Дончев, Румяна Бъчварова и Ивайло Калфин -Вицепремиери на Република България Уважаеми дами и господа, Ще Ви задам няколко въпроса: 1. Защо в българските църкви няма касови апарати??? 2. По кой закон, българските църкви са освободени от касови апарати??? 3. Как се отчитат, приходите в българските църкви??? 4. Къде е НАП, къде са данъчните служители??? 5. Кой е разпоредил, в българските църкви да няма касови апарати??? 6. Къде отиват парите от продажбите в българските църкви??? 7. Колко са пари, които до този момент, не са постъпили от приходите на българските църкви в държавния бюджет??? 8. Защо българските църкви се ръководят от мафията??? До драскачите/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо четете, а после пишете глупости по форумите!!!
Боко Мазника от БРЕГ

2014.11.29 | 16:39

5
До драскачите/с кокоши мозък/от ГЕРБ??? Смешника Бойко Борисов стана министър председател на България и мафията също се завръща във властта!!! Смешника Бойко Борисов няма да управлява България, защото същият има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!! България ще бъде управлявана от мафията, както беше и при предишното управление на Смешника Бойко Борисов!!! До драскачите/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо четете, а после пишете глупости по форумите!!!

2014.11.29 | 16:39

4
Така както върви управлението,може и БСП да се върне на власт,защото досега само рязания,реваншизъм и разправии,нищо друго няма.

2014.11.29 | 13:59

1
ай де всички комунисти на съд какво ги бавите!!Докараха ни до това дередже,че сега и акъл ще дават.Нагли комунисти !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.11.29 | 16:38

3
Почвайте с ТИКВАТА ББ ! Той е най - мръсната комуняга !

2014.11.29 | 16:37

2
БСП и ГЕРБ се осраха по 2 пъти вече ! Лъжци и крадци ! Опропастиха страната , особено ТИКВАТА мутромилиционерска ! Престъпник ! Днес вестниците пишат , че са направили 78 % от българите бедни ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТАШЕВА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини