Каракачанов: Мюфтиите да се обучават в България под контрол (видео)

Нормално е и е задължително кадрите, които стават мюфтии, да се обучават в България, а не по десет години в частни ислямски,  радикални университети. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт  Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността след изслушването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев по повод акцията от 25 ноември.

Според Каракачанов мюфтиите трябва да се обучават в институт, който би трябвало да бъде лицензиран, да е на издръжка на  Министерството на образованието и в който да се изучава религията по традиционен за България начин. Да не ги обучаваме в България, означава да ги оставяме да се учат на други места и да вкарват радикален ислям, заяви той.

В България има 800 000 - 900 000 мюсюлмани, те имат нужда от религиозни служби, по-добре техните религиозни служители да  бъдат обучени в България, отколкото в частни радикални учебни заведения по арабския свят, откъдето се връщат с промити мозъци, каза Каракачанов. Той припомни, че по инициатива на Ангел Джамбазки, по времето когато е бил общински съветник от ВМРО в  Столична община, е бил спрян проект за частен ислямски център в Малинова долина.

Съпредседателят на Патриотичния фронт заяви, че по време на изслушването в пленарна зала е имало критики към Владимир  Писанчев. Винаги има смисъл да се прави изслушване на специалните служби, особено, когато става въпрос за подобни  ситуации, заяви Каракачанов. По думите му в страната от години се наблюдават прояви на радикален ислям и този проблем не трябва да се подценява. Според Каракачанов акцията на ДАНС е закъсняла.

Според Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е редно оттук нататък парламентарните комисии по контрол на специалните служби, по  вътрешна сигурност, по отбрана да започнат да работят по проблема. "Държавата трябва да има ясна стратегия как да реши този проблем. За мен проявите на подобен вид радикален ислям не са инцидентни и не са случайни. Вижте какво се случва в съседна нам държава, чийто държавен глава, цитирайки Корана казва, че жените са едно стъпало под мъжете и трябва само да раждат деца. Вижте откъде идва финансирането на тези организации", коментира той.

По думите на Каракачанов в началото на 90-те години първите радикални проповедници у нас са били предимно чужденци, араби,  които директно са били финансирани от държавите, от които идват. "Сега от съответната арабска държава се финансира фондация,  регистрирана в Белгия, Холандия, Германия. Тя е регистрирана под благовиден предлог - права на човека, религиозни свободи. Но  това е само една каса, пощенска кутия, получава финансиране от държавни или частни фондове от такива ислямски държави. Тази  фондация рефинансира други фондации, които са на територията на България", обясни Каракачанов.

Според него "няма да е излишно" президентът да свика КСНС по темата за радикалния ислям.

Коментари

 1. 2014.12.02 | 22:57
  Да се ЗАБРАНИ говоренето на майчини езици на обществени места,различен от официялният Български Език!!!1000 лева минимална глоба,до 5000 лева на нелегални езици.Единствено чуждестранни граждани правят изключение.
 2. 2014.12.02 | 22:57
  Преди години,да отидеш в западно-европейска държава не ни пускаха,искаха визи?А сега като сме в Европа влизат и излизат всякакъв вид мюслита?За Българина не-може а за талибана може???Първобитен съюз.Другите си правят каквото си искат с нашата Родина-ония без Род и Родина???
 3. 2014.11.27 | 17:46
  В България джамиите били най-много (на глава от населението). Това стана със гласното и негласно одобрение на всички които управляваха държавата ни през последните 25 години. Кому са нужни толкова? Събаряме ги или ги преустройваме в дискотеки. Ще оставим само няколко за да помним какво не бива да има по нашите земи. А продажните политици, които ни докараха до тоя хал са за затвор !
  1. 2014.12.02 | 22:57
   Да,преустройваме ги в дискотеки и взимаме вътре танцьорки от джихадистките,дето ходят с бурки!
 4. 2014.11.27 | 17:48
  МЮФТИИТЕ, ДА СЕ ОБУЧАВАТ ЗА ПОПОВЕ,А ДЖАМИИТЕ ДА СТАВАТ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ!!!!! ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЪРНЕМ ВЯРАТА,ЕЗИКА, КУЛТУРАТА, ИСТОРИЯТА --ДЪРЖАВАТА И ДА БЪДЕМ ПАК КАКВИТО БЯХМЕ!!!!!!
  1. 2014.12.02 | 22:56
   не забравяй само, че и кръстът ни е наложен с меч
 5. 2014.11.28 | 03:26
  Конфискация на паричните преводи в полза на Държавата!!!Няма пари-няма проблеми!!!циганина изчезва заедно със първобитните им бордеи-острилки,приличащи на оная им работа,одрезания-дето всичките един ги е правил???
 6. 2014.11.28 | 01:11
  Вие от Атака и Патриотичен фронт да не се обаждате много, защото никой не ви иска вече колкото и да се предлагате срещу пари.
 7. 2014.11.28 | 01:11
  Ей ,това да си патриот е голямо нищо - а,какво ще кажете ,да си доставим и джихадишчета -да си ги обучаваме тука ,какво ще правят чак в ИД ! Колко му е един -два центъра за обучение !И няма да ги оставим гладни ,я ! Ние на разни бежанци -по 1200 лв.,за издръжка даваме ,а тия ,ще са си наши !
 8. 2014.11.27 | 19:24
  ТРИМА ГОЛЕМИ са в Европа ! ПАТРИОТИ ! Владо Кузов , Хюсеин Хафъзов и ВОЛЕН СИДЕРОВ ! Останалото е цаца , дребосък ! Да не пропусна , има и една прогнила сидерастка тиква Ташева и един ПАЛЯЧО , пигмей , бивша ирландска проститу , пардон ПАСТИРКА, а именно Чуколина Вурст! Безумци !
 9. 2014.11.27 | 17:02
  Абе я фадромата да минава през всички джамии и всички нехристияни да се махат от България. Какви ислямски центрове, какви имами, ходжи, корани, какви пет лева?
  1. 2014.11.27 | 19:22
   ако всички както ги наричаш ти НЕхристияни е трябвало да се махат от България,нашите предци са щели да го направят още след освобождението.
  2. 2014.11.27 | 17:47
   AS PREDLAGAM DA SRINEM I CARKVATA V ISTANBUL TQ NE NI E NUJNA TAM SAMO PARI HARCHIM
 10. 2014.11.27 | 17:49
  За това е прав, как така ще се вкарват отвън мюсюлмански прповедници, а и не ни трябват чак толкова много !
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет