Гечев: Държавата е поливала гъбката КТБ, сметката плащаме ние (видео)

  • 25 ноември 2014 07:51

  • 2925
  • 4
Гечев: Държавата е поливала гъбката КТБ, сметката плащаме ние (видео)
©

На този етап не може да се каже, че цесиите са проблем. По-скоро в бъдещ момент проблем могат да се окажат прихващанията. Това са две различни категории. Именно затова направихме предложения за промени в Закона за банковата несъстоятелност. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова.

Тя бе категорична, че след като бъде обявена несъстоятелност и бъде назначен синдик, цесиите ще бъдат разгледани една по една, както и прихващанията, дошли като следствие от тях. Става въпрос за значителна сума - цесии за около 1,2 млрд. лв. и прихващания за около 800 лв., обясни Йорданова. По думите й въпрос на морален дълг е управителят на БНБ Иван Искров да подаде оставка.

По думите на депутата от БСП Румен Гечев, както и да се развие ситуацията с прихващанията, явно схемата е била замислена предварително. Някои хора са си направили много добре сметката. При всички случаи прихващанията ще бъдат платени от данъкоплатците и на някои кредитите ще им излязат почти без пари. Самият факт, че около 7 млрд. лв. са раздадени на 138 физически и юридически лица, означава, че КТБ е създадена и е работела за тесен кръг хора. Държавата е поливала тази гъбка КТБ, която е растяла пред очите на БНБ и други институции, а накрая ние ще платим сметката, подчерта социалистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2925 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
НАРОДА

2014.11.26 | 05:57

4
ще ви платя един ПО-ГОЛЯМ

2014.11.26 | 05:56

3
Абе то държавата май полива всички банки като гъбки. Проста сметка 50 милиарда лв.кредити при 10% годишна лихва. В банките се вливат 5 милиарда от които 1.5 милиарда се плаща по депозитите. Чиста печалба 3.5 милиарда плюс още 4 милиарда от бързите кредити с големите лихви стават 7.5 милиарда на годишна база е чистата печалба. Държават да спи още. Ниските доходи принуждава населението за да оцелее физически да тегли кредити. Така се ограбва държавата и бизнеса. Честито.

2014.11.25 | 23:54

2
гласуваш за Тиквата - получаваш Пеевски (ДПС) ..... а някои още питат - "КОЙ?"

2014.11.25 | 16:59

1
А бе гЕЧЕВ, ЗАЩО ГОВОРИТЕ ВСИЧКИ ЗА ОСТАВКАТА ,КАТО МОРАЛЕН ДЪЛГ ИЛИ АКТ..ИМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ .И ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СЕ НАКАЗВА НЕ С МОРАЛЕН АКТ ИЛИ ДЪЛГААААА А С ПРИСЪДА ВИЕ БЕЗУМНИЦИ ЛИ СТЕ ИЛИ КАКВО

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини