Дончев: Не сме загубили европари за медицинско оборудване

  • 22 ноември 2014 14:03

  • 1506
  • 4
Дончев: Не сме загубили европари за медицинско оборудване
© gettyimages

Няма загубени европейски пари за медицинско оборудване, както бе разгласено от служебния кабинет на Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, каза вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник пред Дарик.

Заместникът на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посочи, че за усвояването на свободните 100 млн. лв. по ОП „Регионално развитие" до края на тази година е имало различни варианти и един от тях е бил за купуване на оборудване за лечение на онкоболни. Процедурата за това обаче изисква провеждане на обществена поръчка и времето до края на 2014 г. няма да бъде достатъчно, уточни Дончев.

„Става дума за разговори, водени по време на служебното правителство - средства, свободни от други сфери, да бъдат прехвърлени към здравеопазване, ако има възможност те да бъдат платени до края на годината", обясни вицепремиерът.

На въпрос дали предимството на здравеопазването е, че производителят на даден медицински апарат е уникален и може да се пристъпи към покупка без търг, Дончев каза, че е разглеждана подобна възможност. „Ние я анализирахме още веднъж. За мен рискът от купуване на оборудване без надлежно следване на процедура по реда на закона за обществените поръчки и конкурентната процедура е високо рисково и има голяма опасност при купуване на оборудване, дори някой да претендира, че е уникално, ако това се прави без процедура, да се наложи да върнем парите", каза Дончев.

За законопроекта за отмяна на цесиите в КТБ, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник посочи, че за него е разбираем рефлексът на държавата, когато с публично финансиране се обезпечават гарантираните влогове. Така държавата си гарантира възможността да получи част от финансирането обратно, защото е в интерес на данъкоплатците, добави той. За избора на нов управител на БНБ, той каза, че това трябва да бъде човек, познат в банковите среди и тук, и в Европа. С уговорката, че няма никого предвид, Дончев посочи, че той трябва да има и опит навън.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1506 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.23 | 13:34

4
Браво

2014.11.23 | 13:34

3
ХуЛезич и вЛюбенов – нежно казано...

2014.11.23 | 13:34

2
АРТИСТИ................................

2014.11.23 | 13:33

1
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини