Иван Иванов от РБ: Крайно време е да си изберем лидер

  • 18 ноември 2014 08:35

  • 2198
  • 2
Иван Иванов от РБ: Крайно време е да си изберем лидер
©

Реформаторският блок съществува вече година и половина. Явихме се няколко избори и трупаме тренд. При нас има вътрешна конкуренция и всяка една организация в блока има своите етапи на развитие.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Иван Иванов, член на Реформаторския блок и зам.-председател на Народното събрание. Вече сме на етапа, при който трябва да канализираме нашите решения. Дошъл е момента, в който ние трябва да проведем конгрес. На този конгрес трябва да се случат няколко неща. На преден план трябва да излезе функцията лидерство. Всяка една партия от РБ трябва да си даде ясна сметка, че е необходимо да се избере лидер. Аз съм представител на гражданския съвет и ние настояваме за такъв конгрес. На него трябва да направим отчет и на нашите министри, дали наистина провеждат реформите и нашата политика, поясни Иванов.

Подготовката на един конгрес не е лесна работа. Това изисква много работа. Смятам, че времето от 4 месеца е напълно достатъчно. Трябва да направим една група, която да се занимава с организацията на конгреса, разкри още той. Убеден съм, че няма срещи на отделните партии от блока с ГЕРБ, относно зам.-министерските постове. Всеки един министър трябва да си изгради сам екипа. Ние сме част от цялото управление. Трябва да се гледа успеха на цялото правителство, а не в отделните сектори. Една реформа в здравеопазването ще се проведе трудно без една добра финансова политика, каза още Иванов.

Това е първият парламент, в който има 8 парламентарни групи. В него има три типа хора. Първият са много цветни хора, които винаги са в центъра на журналистическото внимание и произвеждат новина. Работата на журналистите е да отразяват това, което се случва в НС. Журналистите трябва да имат възможност обективно да отразяват, но нещата трябва да се канализират. Ще ми се да има нещо като микс зона. Там трябва да се осъществяват срещите между депутатите и журналистите, завърши Иванов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.18 | 12:56

2
само не зелногорски

2014.11.18 | 12:56

1
Въпрос;Москов ,че е тъп се вижда,но луд ли е, или има селски маниер

Добави коментар

Водещи новини