Съдят депутат от БСП за клевета в ефира

  • 16 ноември 2014 13:41

  • 2187
  • 3
Съдят депутат от БСП за клевета в ефира
©

До седмица Районен съд Бургас трябва да реши дали депутатът от БСП Лява България Атанас Зафиров дължи на шефа на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров финансово обезщетение за това, че го е нарекъл „калинка”, пише 24 часа.

Исковата молба е за 5000 лв. Димитров заведе гражданско дело след като Зафиров го подреди в списъка на „калинките”, назначени от ГЕРБ.

Скандалът избухна преди година, когато червеният депутат гостува в сутрешен блок на национална телевизия. „Тази дума се приема като символ за хора некомпетентни, „парашутисти”, без стаж и опит, със съмнителен образователен ценз. Трябвало е господин Зафиров да бъде по-подготвен и да знае каква е трудовата ми биография”, коментира Димитров.

Аз не съм крил, че съм общински председател на ГЕРБ-Несебър, но това не значи, че не съм компетентен да бъда изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД, работил съм дълго време на различни позиции в комплекса, както и в туроператорския бизнес, допълни Димитров. Той завел делото, защото смята, че политиците трябва да са прецизни в изказа си.

Няма да коментирам преди решението на съда, заяви Атанас Зафиров. В разговора не съм назовал име, но след като той се е разпознал, нека да води дело, допълни той с уточнението, че репликата му за „калинките” е извадена от контекста.

Въпреки че Димитров и Зафиров са сред елита на две основни политически сили в Бургаска област, те не са познавали лично.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2187 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
парашутист

2014.11.17 | 14:11

3
За образованието му не съм сигурен. Имаше един 2-годишен курс към ВИНС Варна. В него се набутаха доста хора, които работеха на Сл. бряг и които нямаха умствен капацитет да влязат във ВУЗ, но имаха огромно желание да имат дипломи за висше образование. Та може и той да е от тях. Но това лесно може да се провери.

2014.11.17 | 14:11

2
A ,Димитров -торен бръмбар ,ли е ! Това -по,ли му -подхожда !

2014.11.17 | 06:01

1
На различни позиции си бил доста си цоцал,и не са ти стигнали сега след една година ти трябват навярно парички, а калинките са толкова безобидни животинки,защо се е обидил толкова много че чак до съд да стига навярно Герб са решили да затварят устата на хората като ги плашат със съд и за наи дребното казано!

Добави коментар

Водещи новини