МС дарява сграда за школа на физика Тео

  • 14 ноември 2014 15:24

  • 5324
  • 4
МС дарява сграда за школа на физика Тео
© Министерски съвет

Министерски съвет ще прехвърли собствеността на сграда на община Казанлък за нуждите на Националната школа по физика, създадена от Теодосий Теодосиев. Това стана ясно днес след среща на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Теодосиев, в която участва и кметът на община Казанлък Галина Стоянова, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е заявил, че за реализацията на идеята за провеждане на летни лагери ще се потърси подходящо помещение в близост до школата. Борисов е уточнил, че ще се проверяват държавните имоти, които отговарят на изискванията и разполагат с голяма зала.

По време на срещата кметът на Казанлък Галина Стоянова е заявила, че е получила уверение от министъра на финансите, че ще бъдат осигурени необходимите средства за разширяване на Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък, където се обучават голяма част от учениците на Теодосиев.

"Имаме готов инвестиционен проект, нужни са ни 490 хил.лв., за да се направи това разширение на гимназията, където да има кабинети по физика и биология.

Целта ни е да направим училището национален център за природо-математически науки", е казала Стоянова.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е заявил категорично, че е ангажимент на държавата да създава стимули за развитие на науката. По думите му, образованието е национален приоритет и е тясно свързано с икономическия просперитет в България.

Невероятната история на физика Тео трогна България. Той измести Англия, Франция и САЩ от върховете на класациите и с големи букви на тяхно място написа „България”. Направи го със заплата, която е по-ниска от западните социални помощи, но за него това няма значение.

През последните десетилетия той се е отдал на една мисия - да създава таланти в областта на физиката, въпреки липсата на пари и остарялата техника, с която работи. И то напълно безплатно!

Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университети като "Харвард" и "Принстън" се състезават за тях.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5324 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.03 | 09:19

4
Браво , чудесно е , че помогнахте на тези умни деца !
SMART ZA YBIECA BOIKOYGLY

2014.11.20 | 13:57

2
GLUPAVA PROSTA TIKVA-NARKOMAN!!

2014.11.20 | 13:57

3
Умри, боклук!
ДГ

2014.11.20 | 13:57

1
ПОЗДРАВЕНИЯ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини