Цачева: С кметовете винаги сме се разбирали с малко думи

  • 11 ноември 2014 14:00

  • 1158
  • 1
Цачева: С кметовете винаги сме се разбирали с малко думи
© Булфото

С кметовете винаги сме се разбирали с малко думи, защото резултатите от работата говорят най-добре. Това обяви председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 по време на откриването на конференцията „Перспективи за растеж на българските общини”.

„Законодателят ще има акцент върху проблемите на общините и ръководството им, те няма как да не бъдат основен ангажимент, защото вие сте тези, които стоите най-близо до гражданите и обикновено от вас се изисква най-много”, заяви тя.

Цачева обяви, че се предвижда да има служители в администрацията, които да следят за трудностите и проблемите на местната власт. Тя обеща на два месеца да бъдат провеждани дискусии.

„Експерти от Народното събрание ще бъдат на ваше разположение, за въпроси”, допълни Цачева и завия, че тя ще е гарант за това. Тя акцентира върху няколко приоритета на НС. „Предвиждаме изцяло нов закон за цялостната система за контрол на публичните финанси на държавата. Законодателни промени ще има и в сферата на обществените поръчки”, посочи Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Председателят на Народното събрание посочи като друг приоритет, касаещ общините да бъде финансовата им децентрализация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1158 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.11 | 20:53

1
Zashtoto sa prosti,izbrani s kupen vot !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини