Ананиев и Караиванова ще са заместници на Горанов

  • 10 ноември 2014 14:26

  • 1806
  • 0
Ананиев и Караиванова ще са заместници на Горанов
©

Започна процедурата по определянето на заместник-министрите в правителството на Бойко Борисов. Очакванията са, че ГЕРБ като мандатоносител ще има заместник-министър във всяко министерство. Възможно е някои от заместник-министрите в служебния кабинет да запазят постовете си.

На влизане на срещата на новото правителство, на която министрите предлагат своите заместници, някои от тях обявиха имената им и коментира най-актуалните теми от ресорите си.

„Още тази сряда Министерският съвет ще приеме проект за актуализация на държавния бюджет”, съобщи министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, цитиран от БТВ.

Парите в бюджета за изплащане на гарантираните влогове на гражданите би трябвало да бъдат осигурени още преди четвърти декември. Това ще стане с актуализация на бюджета и съкращаване на разходите за оставащите 35 дни до края на годината.

„В проектозакона за актуализацията на бюджета се предлага дефицит от 3.7 на сто – увеличава се държавният дълг на 4,5 млрд. лв., който да осигури по-големия дефицит и фонда за гарантиране на влоговете”, обясни Горанов.

Финансовият министър е предложил за свои заместници Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и Карина Караиванова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини