Миков обеща: БСП ще бъде конструктивна, градивна, остра, автентична лява опозиция (видео)

  • 07 ноември 2014 10:09

  • 1828
  • 4
Миков обеща: БСП ще бъде конструктивна, градивна, остра, автентична лява опозиция (видео)
©

БСП лява България няма да подкрепи това правителството. Ние гласуваме и срещу избора не едно дясноцентристко правителство. Въпреки опитите да има диалог това не е достатъчно, защото той трябва да се пренесе на много места в станата. Притесняват ни заявените намерения за изваждане на БСП и ДПС от властта. Порочният кръг на 25 години вадене и слагане от властта ще продължи. Това каза лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно от трибуната на Народното събрание.

Обществото е разделено социално-икономически. И ние подкрепяме евроатлантическите ценности, но не и евроатлантическата бедност. Без промяна на данъчното облагане ние трудно ще се доближим до Европа, където има прогресивно данъчно облагане. Да, ние имаме своя грях в тази посока но направихме първата стъпка, посочи Миков.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно се усъмни, че правителството ще може да осигури такъв натиск на администрацията, че да се усети едно по-справедливо общество. Не чухме как ще се случи всичко това, подчерта той.

Социалните неравенства пораждат социалните конфликти, категоричен беше лидерът на БСП. Трудовото неравенство в България не се решава с призиви за подкрепа. Над половината български граждани не пожелаха да участват в това съгласие и днес стоят и гледат нас политиците.

БСП ще продължи да подкрепя социалните политики, обеща Миков. Ще настояваме коледни добавки на пенсиите, за ръст на обезщетенията за отглеждане на дете. За нас е крайно неприемливо, че след третото дете няма да има социални помощи. Това ни поставя в конфликт с хуманизма и световните стандарти на отношение към обществото. Дано дясното правителство да намери решения в посока преобладаване на бедността в регионите. Ще настояваме за контрол на монополите, заяви лидерът на социалистите.

Той посочи, че не е важна подкрепата между партиите, а това как ще бъде провеждана политиката. "Ние ще очакваме от това правителство да постигне ръст на икономиката от 1,8, да има осигурени 450 000 нови работни места, да достигне онзи ръст на инвестициите от 5%, какъвто имаше при предишното правителство в условията на политическа нестабилност.

Изчерпването на неолибералния модел поставя предизвикателства пред нас. В заключение Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно обеща: "БСП ще бъде конструктивна, градивна, остра, автентична лява опозиция".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1828 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.08 | 09:58

4
Миков обеща - 4 то ДЕТЕ НА циганите ДВОЙНИ ДОБАВКИ

2014.11.08 | 09:58

3
ОТИВАТЕ ПРИ ленин другари и другарки
уууууууууу

2014.11.08 | 09:58

2
Вижте само,каква опозиция се заформя! Волен,Доган,Пеевски,Бат Сали,пияндурника Миков,дудука Бареков!!!! Дружки по душа и сърце,голяма обич се заформя между тях,която ще прерастне в истинска любов!! Оргиите отново ще се вихрят във сарайте....

2014.11.08 | 09:58

1
Резаци , червени мародери и ибрикчии ,вън от власта !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини