АБВ: Новото правителство е необходимо на България

  • 07 ноември 2014 09:53

  • 1515
  • 4
АБВ: Новото правителство е необходимо на България
©

Правителството, което ще избираме днес, е резултат от един нов подход.

Това каза проф. Борислав Борисов, депутат от АБВ. В предишния парламент цареше атмосфера на задкулисие и непрекъснати конфронтации. Днес избираме правителство след диалог. Днес има зачитане на идеите и мнението на другия. Няма битка за тесен партиен или личен интерес. Искам да поздравя всички политически сили в НС, които се включиха в този нов начин на водене на разговори, независимо дали подкрепят новото правителство или са в опозиция, каза още депутатът от АБВ.

Основната цел на АБВ е постигане на политически консенсус между партиите. Това е единствено разумния подход, за да може да решим проблемите в държавата. Нашето убеждение и увереност е, че съставянето и гласуването на новото правителство е необходимо на България. Всичко друго ще е е катастрофа, която ще падне с цялата си тежест върху българския народ. На този етап успяхме да предотвратим тази опасност. Подкрепата на партия от левицата, в лицето на АБВ, показва, че политическата култура е на едно друго ниво. Започнаха да се строят мостове между левица и десница, при това без да губят своята идейна и политическа индентичност, категоричен беше професорът.

Политическата програма на новото правителство съвпада почти изцяло с програмата на АБВ. Има несъвпадение само в две точки, по които ние си запазваме правото да взимаме различно отношение. Това е новото в политическата система. Искам да пожелая успех на новия кабинет, завърши Борислав Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1515 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
до No.1 и No.2

2014.11.08 | 17:59

4
Да го духате!

2014.11.08 | 17:58

3
ОСТАВКАААААААААААААААААААААААА
Аз казах.

2014.11.08 | 17:58

2
Ето ви най-безпринципната коалиция. Сега ще получите не златен пръст ами златен х#й с чифт ташаци:)). Гласуваш за Бойко- получаваш Корман Исмаилов, гласуваш за В.Симеонов - получаваш Касим Дал :)). Айде следващия път пак ги изберете, за да продължат да ви лъжат :)). Май е време да грабваме тоягите за да се въдвори ред в тази държава!
Избирател

2014.11.07 | 14:42

1
"Политическата програма на новото правителство съвпада почти изцяло с програмата на АБВ." Как се получи така, че програмите на дясна формация и на лява партия да съвпаднат? Дали АБВ не са си излъгали отново избирателите?

Добави коментар

Водещи новини