Миков: Няма да подкрепим правителството, оставаме опозиция (видео+снимки)

  • 05 ноември 2014 11:55

  • 3599
  • 16
Миков: Няма да подкрепим правителството, оставаме опозиция (видео+снимки)
©

Пред президента ние заявихме позиция, че е добре за страната да се формира правителство. Това ще изгради доверие в политиците. Голям проблем са социалните неравенства в България. Едно дясно правителство не разбира това. Това каза председателят на "БСП лява България" веднага след консултациите при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Ако правителството не наблегне повече на социалната политика, то ще продължи да генерира процеса на несправедливост у хората. Хората с по-ниски доходи не бива да плащат повече от хората с по-високи, каквато предвижда прогресивното подоходно облагане. Повечето партии са "против" това, но не такова е желанието на хората. Негласуването на повече от 50% от гражданите показва, че доверието към политиците намалява, категоричен беше Миков.

Попитан дали ще подкрепя правителството, той видимо ядосан заяви: "Как да гласуваме за това правителство? Вие имате много развито чувство за хумор, та ние сме опозиция", отговори Миков на журналистка. По този начин той отново потвърди намеренията на партията му да да бъдат в опозиция.

На въпрос какъв живот дава на бъдещата коалиция, Миков отговори така: Надценявате моите способности да гледам бъдещето.

По думите на председателя на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, всяка една партия, която подкрепи кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок, означава, че е част от управляващото мнозинство. По думите на Миков това е сериозен проблем, който се наблюдава последните години.

По повод евентуалното участие на АБВ със свой министър в кабинета, Миков коментира, че това на практика е отказ от левите политики, които защитавала партията на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Споделих на президента, че бюджетът трябва да спре да се разглежда като остатъчно финансиране на социалните дейности, а трябва да е инвестиция в тях. Трябва да се продължи с политиката за задържане на възрастта за пенсиониране, за да не караме младите да си заминават.

Националната ни отговорност е към хората, които са гласували за нас, завърши Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3599 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Чичовите червенотиквеничковчета

2014.11.06 | 07:15

16
Засега в опозиция , а след следващите избори ще ви изпратим на Мачу ви Пикчу , червени пиявици !
Касим Дал

2014.11.06 | 07:15

15
По-добре със ГЕРБ и РП, отколкото със ДПС и БСП, Гавазите от АТАКА го разбарха по трудния начин
боклук

2014.11.06 | 07:15

14
тоя оше не знае какви министри ше има, но казва че няма да ги подкрепя..... баси боклука....... тъпанари долни, заръди тях сме на това дередже и заръди тези олигофрени, дето гласуват за тях!!!

2014.11.06 | 07:13

13
Точно тук ви е грешката! Очевадно беше ГЕРБ и БСП да направят правителство!

2014.11.06 | 07:13

12
ДОЛУУУУУУУ ТИКВАТААААА ! ТИКВАТА Е ВИНОВНА ! Прокълнат е от Господа ! Само смърт , нещастия , беди и мъки носи тоя бандит на народа ! ГОСПОД НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ! В ЗАТВОРА този престъпник , а не във властта ! САМО ВОЛЕН СИДЕРОВ !

2014.11.06 | 07:13

11
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Главните са РАПОН БЕЙ ТИКВЕНСКИ и РАСИМ ИРЛАНДСКИ ПАСТИРКОВ ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !

2014.11.06 | 07:12

9
Верно е че у нас има само две партии, едните са свободни партии-разни. Другата е партия АТАКА която е партия на Ахмака!
stoiko

2014.11.06 | 07:12

10
Prognili ste,razpadate se dr.Mikov,predateli ste,nikoj ne vi vjarva.
Великия

2014.11.06 | 07:12

8
Долните отрепки се се запретеснили за останалите малоумни отрепки които гласуват още за тях , да не ги изгубят и тях , а иначе майната и на държавата но ние да се спасим..... .... рак , нелечим рак за вас гнусни предатели живеещи в охолство с пари откраднати от гладния и болен народ.....
Великия

2014.11.06 | 07:11

7
Виж ги бе , как се смеят помиярски , нема ли кой да ви забие по една манара в главата да ве видим как ще се смеете тогава.....

2014.11.06 | 07:11

6
Партия, надъхваща хората с омраза , отмъстителност и разделение , няма бъдеще !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини