Близнашки: Няма да отида в Конституционния съд, нито ще стана посланик

  • 03 ноември 2014 11:46

  • 1675
  • 1
Близнашки: Няма да отида в Конституционния съд, нито ще стана посланик
©

На тържествена церемония в Министерския съвет премиерът Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска връчи на писателя Антон Дончев наградата "Св. Паисий Хилендарски" за 2014 г. Наградата се връчва за изключителния принос на акад. Антон Дончев за развитието на националната културна идентичност и духовните ценности, както и за ярката му гражданска доблест, каза по време на церемонията премиерът Близнашки.

Премиерът припомни думите на Антон Дончев, казани при представяне на романа "Време разделно" преди години. Тогава Антон Дончев казва: "Тази книга е за човешкото достойнство. То е гръбнакът на личността и на обществото. Гръбнакът, който държи главата изправена и челото високо". Напоследък сякаш сме лишени от способност, която смятаме, че винаги сме имали - да бъдем горди и достойни, каза Близнашки.

Говорим за достойнството и гордостта на българската нация, която винаги е и била европейска, каза премиерът. Достойнството ни се свежда не до способността да оцеляваме в тежки времена, а да бъдем личности. Това е достойнството на народ от личности, а не от оцеляващи, подчерта премиерът.

По-късно пред журналисти той отрече появилата се информация, че ще заеме добър пост като награда за свършената от него работа. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска беше категоричен, че се връща в университета, в който преподава. „Няма да стана посланик и няма да отида в Конституционния съд”, заяви той и допълни, че си има достатъчно работа и не знае защо толкова хора са загрижени за бъдещето му.

"Към този момент службите по сигурност не са подавали данни към мен за българи-джихадисти", допълни той. Проф. Близнашки обясни, че ще изчака данните от министъра на отбраната и тогава ще се произнесе по въпроса за българските джихадисти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.03 | 12:56

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини