Президентът се среща с БДЦ и ПФ в понеделник

  • 31 октомври 2014 16:43

  • 951
  • 0
Президентът се среща с БДЦ и ПФ в понеделник
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще продължи на 3 ноември започналите днес консултации със срещи с представителите на парламентарната група "Български демократичен център" - от 10.30 часа, и с представителите на парламентарната група на "Патриотичен фронт" - от 14.00 часа. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът ще обсъди с политическите партии неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-ото Народно събрание. В съобщението се припомня, че съгласно изискванията на Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили, преди да връчи мандат на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях.

На предварителните разговори на "Дондуков" 2 на 15 октомври президентът Плевнелиев и парламентарните сили постигнаха съгласие консултациите да се състоят последователно с всяка една от парламентарните групи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини