Мартин Димитров: Актуализацията на бюджета е наложителна

  • 29 октомври 2014 15:25

  • 873
  • 0
Мартин Димитров: Актуализацията на бюджета е наложителна
©

Не може без актуализация, защото бюджета за 2014-та година е буквално издънен. Той е планирано провален, защото в него са заложени приходи, които е било ясно, че няма да бъдат изпълнени. Това е направено с пошлата цел за изкуствено увеличаване на разходната част на бюджета.

Това каза в интервю за БНР Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Реформаторския блок. Той допълни, че отсега от РБ искат да поставят две условия за бюджета за 2015-та година – без данъчни увеличения и под 3% бюджетен дефицит. Във връзка с искането за вземане на нов дълг от 4.5 милиарда лева Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на заяви: "Много ни притеснява тази тема, дори поискахме среща със служебния министър на финансите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в. Отидохме заедно група колеги от Реформаторския блок и Гражданския съвет. Поставихме този въпрос. Проблемът е, че кабинетът Орешарски буквално е загубил финансовата стабилност. Дали това е нарочно или е допуснато поради недоглеждане и неразбиране на сложната ситуация в България и ЕС, е трудно да се даде категоричен отговор. Взимането на голям заем се налага именно поради продънения бюджет за 2014-та", категоричен беше Димитров.

Заради няколко обстоятелства, които трябва да бъдат преодолени, се бави и обсъждането и приемането на бюджета за следващата година, смята Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. "Това са издънения бюджет за 2014-та и политическата нестабилност. Първата стъпка за преодоляването на тези проблеми е създаването на силен дясноцентристки кабинет", заяви той. По думите му за това е необходима силна парламентарна подкрепа. Тя е необходима и за реализирането на сериозни реформи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини