ЕК възстановява спрени от година плащания по ОП "Околна среда"

  • 29 октомври 2014 13:35

  • 2146
  • 0
ЕК възстановява спрени от година плащания по ОП "Околна среда"
©

ЕК приключи своите проверки по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“. Това обяви след заседание на Министерски съвет вицепремиерът по управление на евросредствата Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за.

След разговори между нея и бившия комисар по регионална политика и бъдещ по отношенията със съседните страни в ЕК Йоханес Кан става ясно, че Комисията одобрява подобрените системи за подобрение и контрол по „Околна среда“ и възстановяване на плащанията ще се извършат до две седмици.

Плащания няма от една година, подчерта Цанова, по думите на която до края на годината се очакват около 340 млн. евро по ОП „Околна среда“.

Цанов съобщи, че са променени две постановления. Създават се два нови съвета към МС.

Първият – за координация на управляващите контролни органи. Той ще координира и решава политики от национален характер, ще споделя добрите и лошите практики.
Този съвет ще се среща веднъж в месеца независимо дали политическото тяло иска или не, за да се избягват кризи, на които станахме свидетели през последната година, обясни вицепремиерът Цанова.

Вторият е методически съвет за финансови корекции. Той ще играе ролята на медиатор между бенефициенти и управляващи органи с цел да се решават технически казуси и да не се стига до съдебен спор.

Като наистина ключово решение за подобряване на работата с европейските средства определи Цанова създаването на съветите. Така по думите й се налага позитивна среда на работа.

Последвайте канала на

2146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини