Близнашки: Оттеглям се с достойнство (видео)

  • 29 октомври 2014 12:52

  • 2911
  • 5
Близнашки: Оттеглям се с достойнство (видео)
©

Изпълнили сме над 90% от ангажиментите, които поехме при встъпването ни в длъжност. Това каза на брифинг след днешното заседание на Министерски съвет служебният министър-председател Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Организирахме честни и прозрачни избори, подготвихме и актуализацията на бюджета, възстановихме нормалния диалог с ЕК, стартирахме реформите в енергетиката.  Положихме огромни усилия за размразяване на еврофондовете. Поехме огромен риск и ангажирахме огромен финансов ресурс, за да възстановим плащанията. Мисля, че нещата се развиват в благоприятна посока. Искрено се надявам, че следващото правителство ще работи по изграждането на устойчив модел на пенсионна реформа, добави премиерът.

По думите му първата задача, с която трябва да се захване 43-то Народно събрание е стъпки към разрешаване на казуса с КТБ. Единствено въз основа на актуализирания бюджет можем да пристъпим към изплащането на гарантираните влогове в КТБ. Това е политически въпрос. Може да се започне и с отварянето на тези прословути файлове. Но единствено с актуализацията на бюджета може да започне процесът на разплащанията. Пак казвам - въпросът е политически - откъдето и да започнат, важно е да се стигне до бърза развръзка, заяви Близнашки. Нека се отворят досиетата "КТБ". Мисля, че ако това бъде направено, сътресенията в политическия елит ще бъдат много сериозни, посочи премиерът.

Той подчерта, че не може да се говори за чистка в държавната администрация. 218 служители на ръководни постове в администрацията бяха освободени и на тяхно място бяха назначени нови лица. В останалите случаи, за които се говори по медиите, става дума за хора, които са напуснали доброволно.

Той уточни, че е дал изрични указания в последните дни на служебния кабинет да не се правят нови кадрови рокади, за да бъде осигурен плавен преход към следващото управление.

В личен план винаги съм гледал на изпълняване на длъжността служебен премиер като на свой дълг. Аз ще се оттегля с достойнство и ще се върна към моята преподавателска дейност в СУ "Св. Климент Охридски", каза още Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2911 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
kli

2014.10.29 | 23:58

5
BOKLUK

2014.10.29 | 17:43

4
Ако този псевдопрофесор знае що е дотоиство достоинство,не би станал слуга на неграмотния също като него президент.Моля,влезте вТълковния речник и прочетете какво е обяненето за достойнство.
АНОНИМЕН

2014.10.29 | 17:43

3
ТОЗИ Е БОКЛУК ПИ ПРЕДАТЕЛ,МЯСТОТО НЕ МУ Е ТУК.ВЪН!!!!!

2014.10.29 | 17:43

2
С какво достойнство бе мазняк?По голям подлизурко и маша в ръцете на Боко на дали ще има!
гошо

2014.10.29 | 17:43

1
Тоя фалшификатор на събраните подписи за референдум сигурно се шегува

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини