Захариева: Тази зима сме заплашени от спиране на доставките на газ

  • 28 октомври 2014 14:04

  • 1390
  • 0
Захариева: Тази зима сме заплашени от спиране на доставките на газ
© Булфото

Осигуряването на безопасна енергия е основната ни задача. Енергетиката е критично важна по отношение на останалите отрасли на България. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие в служебното правителство Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на при откриването на Петата регионална енергийна конференция в София.

„Енергетиката е важна за всеки един отрасъл на всяка икономика по света. Ще посоча 4 приоритета, които са важни за енергийната сигурност на страната. На първо място е доброто управление в сектор енергетика. Добро управление в държавните дружества, но и стратегическа визия в дългосрочната политика. Това е нещо, което липсва през последните години. На второ място е енергийната сигурност. Създадохме енергийният борд като място за конструктивен дебат за необходимите промени в сектор енергетика“, обясни Захариева.

„Надявам се енергийният борд да продължи да работи и да бъде подкрепени от всички участници в него. Енергийният борд не е панацеята и държавата не бива да се крие зад него. През годините се показа, че когато решенията се взимат набързо и на тъмно без да се обсъждат с експертите, видяхме, че това не е добрият начин. България малко е направила по отношение на газовите доставки“, допълни Захариева. По думите й, и тази зима сме заплашени от спиране на доставките.

„Успяваме все още да получаваме редовно доставки, но все пак съществува риск. Това, което България трябва да работи е свързаността й с другите държави. Енергийната ефективност е изключително важна тема и моя професионална страст. Трудно тръгва програмата в жилищния сектор, но за следващия програмен период са предвидени 300 милиона лева само за този сектор“, посочи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини