Миков: Трябва да сложим край на деструкцията (видео)

  • 27 октомври 2014 14:48

  • 2597
  • 5
Миков: Трябва да сложим край на деструкцията (видео)
©

Няма как да не изпитваме чувство на известно смущение от това, че конфигурацията в новия парламент е прекалено пъстра. Това заяви в изявление от името на ПГ на БСП лява България лидерът на социалистите Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Прави впечатление, че въпреки осемте партии в НС, мнозинството от българските граждани не са представени. Какво кара хората да се дистанцират от политиката? Какво породи недоверието в партиите? Това са част от въпросите, на които трябва да потърсим отговор. Трябва да направим устойчиви механизмите, по които функционира парламентарната демокрация, добави той.

Последната година беше белязана от протести и искане за нови избори. Изборите обаче сами по себе си не решават нищо, ако са засегнати устоите на демокрацията. Ние предупреждавахме за това, но останахме нечути. Сега най-важната ни задача е да преодолеем кризата на недоверие, заяви Миков.

Днес изпитваме последиците от решенията, които бяха взети не от 42-то Народно събрание, а през последните 25 г. неолиберален преход. Носим последиците от усещането за несправедливост и корупция. Всички политически сили следва да поемат своята отговорност. Необходимо е отговорно поведение от всички парламентарни групи, а не само от страна на онези, които ще подкрепят правителството, подчерта лидерът на БСП.

Необходимо е да сложим край на деструкцията. Ние ще участваме активно в разрешаването на кризата с КТБ и тежките проблеми в енергетиката. Няма да отстъпим от т.нар. "червени линии" и в този парламент, заяви лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2597 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
mikov

2014.10.28 | 09:26

5
НАЗДРАВЕ

2014.10.28 | 09:26

3
Червен цървул.
todo

2014.10.28 | 09:26

4
Все пак по-добро от мръсен гол крак.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.10.27 | 18:48

2
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депута?
кукулкан

2014.10.27 | 18:27

1
След като Мая Манолова не свири първа цигулка и диригент не е Станишев да се получи оркестър.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини