Борисов: Преговорите се бавят заради тежкия погром след БСП, ДПС и Атака

  • 26 октомври 2014 20:07

  • 7880
  • 94
Борисов: Преговорите се бавят заради тежкия погром след БСП, ДПС и Атака
©

Лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че продължават консултациите за съставяне на кабинет: "Ние ще продължим разговорите. И то уточнявам, аз не говоря за това да правим коалиция с БСП".

В интервю за "24 часа" Борисов коментира и упрека на говорителя на левицата Атанас Мерджанов, че ГЕРБ се бави прекалено със съставянето на правителство.

"Това лице Мерджанов мога само да го попитам реторично с какво право, след като за 1 г. беше два пъти побеждаван на избори - за национален и за европейски парламент, той се наричаше управляваща партия или управляваща коалиция? С кое морално право, с големи букви? Нима е толкова късопаметен да не си спомня как ставаше на крака, когато влизаха Орешарски и финансовият министър Чобанов в парламента?

Нима е толкова късопаметен и не си спомня как се целуваха с ДПС на Орлов мост? С кое право казва това за партията, която е искала предсрочни парламентарни избори от първия ден на предишния парламент? Ако тогава си беше заминал, България беше най-стабилната финансово държава в Европа, с абсолютно работещи всички еврофондове и беше една огромна строителна площадка."

"С това си изказване той отново торпилира добрия тон, прехвърляйки огромния си провал на управление само за 1 г. върху и тогава първата, както и сега, политическа сила. С една дума, за 1 г. объркаха нещата така, че никой да не иска да е управляващ, защото всеки знае, че щетите от неговото управление са непоправими. И вместо да сведе глава и да се търси консенсус, той продължава да говори. Преговорите се бавят заради тежкия погром върху държавата, който БСП, ДПС и "Атака" сътвориха. И това се отрази върху всички българи, дори във вярата им в държавата".

Според Борисов забавянето до момента не е фатално:

„Напомням колко време - до 4 месеца, правеха правителство в Германия, в Белгия. Практиката е, като има сложно уравнение, всичко да се обмисли. Принципът е, че докато всичко не се договори, нищо не е договорено. От Европа искат да направим стабилно правителство и влагат разбиране. Затова Джозеф Доул пристига в сряда".

Последвайте канала на

Весела Найденова
7880 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар
AJ4A

2014.10.28 | 15:43

94
Другарю Борисов, ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА, че Герб не бяха част от задкулисието в предишното НС???? КОЙ осигури кворума на предишното НС, за да бъде приет изборния кодекс на М. Манолова????? КОЙ назначи ЦИК????? Кой се противопостави на създаването на МИР за гласовете от чужбина????? КОЙ бе 4 години на власт, НО НЕ ПИПНА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В МАГИСТРАТСКИ ТОГИ???? Сега обаче се усещаш как ше се наложи САМ ДА ОПЕРЕШ ПЕШКИРА и стоиш, че им се молиш да споделят ПРАНЕТО НА ПЕШКИРА С ТЕБ!!!!! Ама те затова са хванали ТАКИВА КАТО ВАС бе другарю Борисов, че да свършите мръсната работа, хахахахахаха!!!!! Искаше избори, хвалеше се, че народа пак те е дарил с победа, ама забрави старата народна поговорка, че много хубаво не е на хубаво!!!! УВОЛНЕНИЕ ЗА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ!!!! ВСИЧКИ ВИЕ ВЪН ОТ ВЛАСТТА!!!! ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ПОЗОР, ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИЗМЕЖДУ ВАС!!!!
AJ4A

2014.10.28 | 15:43

93
И още нещо: 1. Недейте да бавите избора на шеф на инспектората към ВСС; 2. Отсега назовете имената на тези, които излъгаха, че избирателната активност е била 48.66%, на тези, които изкараха така, че сякаш около 3.5 милиона от общо около 4.5 милиона живеещи в РБ са гласували, защото НЯМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ; 3. Още утре приемете изменение в закона за банките и решете въпроса с КТБ, защото и за това протакане на виновниците НЯМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ!!!!
AJ4A

2014.10.28 | 15:43

92
Фактът, че НИТО ЕДНА ОТ ОКОЛО 40-ТЕ ПАРТИИ, ПРЕДСТАВЕНИ В 43-то НС НЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА доказва, че всички ТЕ трябва час по-скоро да бъдат изхвърлени от властта, защото хем НЕ МОГАТ, ПЪК СЕГА ВЕЧЕ И НЕ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ!!!! Лесно бе, когато имаше приватизация, когато се застрояваха курортите, раздаваха се концесиите за природните ресурси и СЕ ХАРЧЕХА МИЛИАРДИТЕ ОТ ЕС!!!! Тогава НЕ ПУСКАХТЕ ВЛАСТТА, а сега, когато фалирахте държавата ИСКАТЕ ДА НЕ УПРАВЛЯВАТЕ ...... ТОГАВА НЕЗАБАВНО НАПУСНЕТЕ ВЛАСТТА!!!!
AJ4A

2014.10.28 | 15:43

91
Фактът, че НИТО ЕДНА ОТ ОКОЛО 40-ТЕ ПАРТИИ, ПРЕДСТАВЕНИ В 43-то НС НЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА доказва, че всички ТЕ трябва час по-скоро да бъдат изхвърлени от властта, защото хем НЕ МОГАТ, ПЪК СЕГА ВЕЧЕ И НЕ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ!!!! Лесно бе, когато имаше приватизация, когато се застрояваха курортите, раздаваха се концесиите за природните ресурси и СЕ ХАРЧЕХА МИЛИАРДИТЕ ОТ ЕС!!!! Тогава НЕ ПУСКАХТЕ ВЛАСТТА, а сега, когато фалирахте държавата ИСКАТЕ ДА НЕ УПРАВЛЯВАТЕ ...... ТОГАВА ВСИЧКИ ЗАЕДНО НЕЗАБАВНО НАПУСНЕТЕ ВЛАСТТА!!!!

2014.10.28 | 05:28

90
Aми ти, Буда, като си доказан наркобос, агент, изникнал от средите на престъпния свят, неграмотник, ти с какво право си във властта?

2014.10.27 | 23:59

89
Да върнат Орешарски премиер, защо го изгониха?!
? ? ?

2014.10.27 | 23:59

88
Да за една година всичко се згафило. Преди това процъфтявахме. Поради това милиони и отгоре българи напуснаха процъфтяващата ни държава.

2014.10.27 | 23:58

87
Изгонихме го с ритници и пак ще го направим

2014.10.27 | 23:58

86
Докато не си избие комплексите и все другите да са му виновни..........между партиите няма да има разбирателство!!! Тези около него само го възхваляват но ги е страх една дума напреко да му кажат ....... смешници!!!

2014.10.27 | 21:55

85
Борисов заради тези който те наричат тиква НОВИ ИЗБОРИ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини