Бизнес и синдикати: Искаме стабилно правителство

  • 26 октомври 2014 13:32

  • 1613
  • 9
Бизнес и синдикати: Искаме стабилно правителство
©

Новият парламент да избере бързо правителство и новият кабинет да е стабилен, пише в обръщение, подписано от КНСБ, КТ Подкрепа, Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, изпратено на редакционната ни поща.

В документа се посочва: Политическата криза в последните години срина доверието към държавността и политическия морал, партиите и тяхната способност и воля за действие в полза на националните интереси, като отключи многобройни негативни ефекти върху финансовата стабилност, икономиката и социалните системи. Българският политически елит е длъжен да предложи на обществото ясна визия и конкретни действия за спиране на тези процеси, тъй като задълбочаването им ще срине докрай възможностите за възраждане на държавността, икономиката и социалната сигурност.

Водени от многократно заявеното разбиране, че решаването на сегашните проблеми и постигането на националните цели за развитие налагат провеждане на отговорен политически дебат, рационални решения и воля за общи действия, а не самоцелно противопоставяне и нетолерантност в услуга на тесни и користни партийни, групови, корпоративни интереси и външнополитическата конюнктура.

Представителите на организациите настояват новите депутати да изберат стабилно правителство, което да актуализира бюджета, да гарантира стабилността на банковата система (вкл. разрешаване на проблема с КТБ) без разходване на публични средства; възродят индустрията и опростят процедурата за обществени поръчки.

В документа се настоява и за реформиране и стабилизиране на системите за социална сигурност – здравеопазване, обществено осигуряване и социално подпомагане, при отчитане на осигурителния принос на лицата, принципите на справедливост и ефективно управление на финансовите ресурси.

Бизнесът и синдикатите искат и промени в здравеопазването.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1613 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.10.27 | 10:07

9
Искали синдикатите ?! И народът иска да му защитавате интересите , а вие слугувате не на него , а на крадците и лъжците ! Имитатори ! А бизнеса български е в кома ! Има бизнесбандити , гравитиращи в ГЕРБ , ДПС и БСП главно !
rossen4i4o

2014.10.27 | 10:07

8
ами как се получава такова равенство ? 97% от сметките на работодатели и синдици преливат за сметка на работещите /които са в заеми за месеца въпреки положения Труд/ . Разбира се се им трябва стабилно правителство за да запази формата на грабеж и Тяхното статукво /иначе им лъсват голите дупета / ,разбира се че Те са намерили равновесието в системата но за сметка на заплащането на труда / нали никога не са работили / и си мислят че ТЕЗИ които работят са полу-идиоти и тъпи копелета и не могат да ги оспорят / нали ТЕ са закона/ , та МИСЛЕТЕ му , има върху какво

2014.10.27 | 08:57

7
Стабилен и корав да им влезе на всички политици отзад.Пак са си същите крадци и мошенници.
GERB

2014.10.27 | 08:57

6
samo gerb i dps

2014.10.26 | 23:00

5
само атака,волен президент,президентството да се премести в карлуково
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.26 | 17:08

1
MERAKLIA SI DA GO LAPASH-PRI VOLEN NE VARVI---------GERV SA TURSKI PEDERASI--MARSH PRI DOGAN-KURVO
Cali Locos

2014.10.26 | 19:35

4
Tova osakateno 4ove4estvo si zaminava i vsi4ki kradci nqma da imate kade da si har4ete kradenoto
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.26 | 19:35

3
boikoygly s fesa koziryva na dogan

2014.10.26 | 19:35

2
Може и да искате, ама Мерджанов и Миков не искат!

Добави коментар

Водещи новини