Водачът на листата на БСП в Русе се отказа да става депутат

  • 13 октомври 2014 13:04

  • 1935
  • 4
Водачът на листата на БСП в Русе се отказа да става депутат
©

Водачът на русенската листа на коалиция „БСП Лява България“ проф. Христо Белоев се отказва депутатското място в 43-ото Народно събрание.

Това става ясно от обръщение на проф. Белоев, разпространено до медиите, съобщава ruse-news.com. Изказвайки сърдечна благодарност към всички, които на парламентарните избори са подкрепили кандидатурата му за народен представител, ректорът на Русенския университет заявява, че след продължителен размисъл, къде ще бъде по-полезен – в Парламента или в Русе, преценил, че „с развитието и разширяването на националните и международните ми контакти и поддържането на многобройните ми обществени ангажименти ще бъда безспорно по-полезен за обществото с работата ми в Русенски регион, в нашия град, в нашия Университет“.

В обстойното си изложение проф. Белоев подчертава, че и досега, като ректор на Русенския университет и зам.-председател на Съвета на ректорите, е действал активно за промени в Закона за средното образование, Закона за висшето образование, в Закона за развитие на академичния състав и други нормативни актове, чието несъвършенство е спирачка за образователната ни система, както и за превръщането на Русенския университета в знакова, емблематична институция, с която Русе да се гордее.

„Всичко това ме убеди да остана в Русе. Ще бъда по-полезен на много повече хора, а това винаги е било основна цел в работата ми като ръководител.

Искрено се надявам да разберете и приемете моя морален избор!

Също така искрено се надявам да подкрепите решението ми!“, завършва обръщението си проф. Христо Белоев.

Според процедурата проф. Белоев може да се откаже официално от депутатското си място само пред Народното събрание, тъй като не е декларирал своето желание в периода, преди ЦИК да обяви окончателно имената на избраните депутати.

При отказ на проф. Белоев в парламента ще влезе Добрин Данев, който беше депутат в предишните два мандата на Народното събрание. С преференции той измести Иван Иванов, който бе втори в листата на БСП в Русе.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1935 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.14 | 08:13

4
Това се казва *отговорен, ляв* професор!

2014.10.13 | 16:08

2
на това не се ли казва подмяна на вота..........защо не помислихте по рано за това г-н професоре
onq s konq

2014.10.13 | 16:08

3
Точно че е помислено по-рано и реэултата е налице-влиэа човек неиэвестен,нежелан,натрапен от управата на партията на гърба на човек с имидж,уважаван от гражданството.Эащото ТАКЪВ Е ЭАКОНА!А професорът не е и мислел да се кандидатира,но с "убеждаване" всичко става.
Чичовите червенотиквеничковчета

2014.10.13 | 16:08

1
Разумните си дават сметка, че провалената политика на червената секта--БСП ще ги злепостави пред обществото като съучастници и всячески се дистанцират от всичко комуноидно !!

Добави коментар

Водещи новини