Красимир Велчев: Няма да дойдем на власт на всяка цена

  • 07 октомври 2014 14:45

  • 2167
  • 4
Красимир Велчев: Няма да дойдем на власт на всяка цена
©

Всеки, който би участвал в управлението на държавата от тук нататък, поема голям риск. Дали ще е на малцинството, или някакво друго правителство, този, който ще състави правителство, поема много голяма отговорност.

Това каза в интервю за БНР Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на от ГЕРБ. "Днес на заседание на Изпълнителната комисия определихме преговаряща група, която от следващия понеделник започва срещи с останалите партии за съставянето на правителство и как би могло да стане. Естествено, поставяме националните приоритети над всичко. Започваме от най-голямата парламентарна група и ще продължим нататък. Нашата идея първоначално беше първите разговори да ги проведем с Реформаторския блок, но виждате поведението на лидерите на този блок - техните послания са разнопосочни", коментира Велчев и изброи условията, поставяни от реформаторите.

"Вариантът, който устройва най-малко България, е да се повтори отново този с някой служебен министър-председател, на който конците ще му дърпат задкулисно определени политически лидери", разкри Велчев. ГЕРБ ще водят разговори и с Реформаторския блок. Първо обаче такива ще се проведат с БСП и ДПС, каза той и обясни: "Това, че водим разговори, не значи, че сме тръгнали да правим с тях правителство. Ние търсим стабилност в държавата. Ако ние, политиците, не стабилизираме в близко време страната, нищо добро не ни чака. Не допускаме да има министър от ДПС или БСП. Искаме от тях по определените въпроси, които касаят национална сигурност и енергетика, болните въпроси, ние трябва да намерим общ език, за да има подкрепа и в НС за тези закони, които ще се вкарат първоначално, за да може държавата да се стабилизира", каза още Велчев.

Начело на преговарящата група е Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. След като минат разговорите, ще се види къде може да се направи компромис, каза Велчев и добави: "Ако се окаже, че няма такъв вариант, ще върнем мандата. Няма да дойдем на власт на всяка цена и с цената на такива компромиси, след които гласувалите за нас да се чувстват подведени. Няма да подведем нашите избиратели. Правителството трябва да има срокове и да е с ясна програма, подписана", заяви Велчев и добави, че всичко ще бъде разписано – коя партия кое министерство поема и каква е неговата отговорност.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2167 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.08 | 10:22

4
Кампанията срещу ГЕРБ продължава но никой не го казва директно а с недомлъвки.Защо ли?Защото ГЕРБ обърка сметките не много хора и олигарси.В миналото правителство Борисов може и да е правил компромиси но след ада който му изсипаха на главата не вярвам сега той да не им потърси сметка и те много добре го знаят затова и не го искат за премиер но как Борисов да не е премиер като всеки знае че без Борисов няма ГЕРБ и че ГЕРБ има този резултат на изборите заради лидера си и още няколко човека и затова те са атакувани постоянно.Как ви си струва АТАКА без Сидеров същото е и ГЕРБ без Борисов.

2014.10.08 | 10:22

3
ГЕРБ са бивши партини секретари или техни потомци и забогатяли от преватизацията през 1997 .Олигарх идва от римската империя и означва търговец или земеделец (бизнесмен)който е влязъл в полтиката так че олигарси са Б.Б(охранителна фирма и др.)Росен.Пленелиев.(строителен бизнес,офшорки,)Валентин.Николов.(фирма за кетринг) и др. а Маргарита Попова е съдия и няма бизнес сиреч не е олигарх всичко останало е политическа пропагада
ttt

2014.10.08 | 10:21

2
Виели вие за влас дупе давате!

2014.10.08 | 09:18

1
Начело на преговарящата група е Цецка Цачева. Тая дето твърдеше, че "петелът не е гръбначно животно"! Представяте ли си какви още ще ги върши и преговаря с такъв умствен багаж!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини