Политически психолог: Случи се кошмарът на политиците

  • 06 октомври 2014 16:39

  • 4128
  • 6
Политически психолог: Случи се кошмарът на политиците
©

Политическият психолог Антоанета Христова, директор на Института за населението и човека при БАН, заяви в интервю за БНР, че на изборите вчера за политиците се е случил кошмарът.

Тогава, когато схемата на решението на гласоподавателите не им дава лесно властта в ръцете, не им дава тази представа, която те са имали само вчера сутринта за евентуалното властово разположение за всеки един от тях. Трябва да са си виновни само те самички. Наистина, на фона на едни много лоши събития през последните месеци, на много големи трудности, икономическа криза, на природни бедствия, посланията бяха травмиращи и песимистични на всички политически партии. Те бяха обърнати единствено сам и към себе си. Трудно им беше да формулират послания. Затова им е много трудно в момента, но започват да преподреждат и да преглъщат получения шамар, коментира Христова.

Първи реагира много добре Местан, който направи най-силното послание, а днес поведението на Борисов е лидерско. Но преди да направят каквато и да е коалиции, най-важното е да разберем дали те разбират ситуацията, в която се намираме и ролята им в тази ситуация. Всички хора са отвратени и на практика нашата политическа система не функционира адекватно. Това е неработеща политическа система. Вчера разбрахме, че гражданите не са мотивирани да работят в тази политическа система и тя трябва да се промени. Това предполага много по-дълбок разговор, този разговор може да пренареди процеси, които ще пренаредят позициите на политическите партии. Струва ми се, че тези неща ни предстоят, а аз не чух те да оценяват дълбочината на кризата. След тази обратна връзка трябва да има "кръгла маса", ясен приоритет в някакъв кратък период, в който да се поставят много сериозни теми, каза още политическият психолог.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4128 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.10.12 | 14:40

6
От коя помийна яма изпълзя тая??Директор на дрън прън, има мангусти и застаряващо бг население от пенсионери който утре ще изчезнат, а тая ще бъде директор на някой бъдещ катун
дядо Яшар

2014.10.10 | 09:46

5
Истината е друга, че се върна кошмара на народа.
сбогом б к п /б с п

2014.10.07 | 11:34

4
След тази обратна връзка трябва да има "кръгла маса", ясен приоритет в някакъв кратък период, в който да се поставят много сериозни теми, каза още политическият психолог.- КАЗВА СЕ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
Intel® Core™ i5-4670K

2014.10.07 | 11:34

3
Абе не се знае още, може да е за хубаво :)))))

2014.10.07 | 09:34

2
Кошмар за малоумната пасмина Български граждани, Но за турчорите нещата са повече от прекрасни, те са в космоса сега. Жална ни е майка. Който не гласува умишлено , заслужава РАК .

2014.10.06 | 21:55

1
Кошмара 3-5-8 се връща,като 1-2-3-4-5-6-7-8.

Добави коментар

Водещи новини