На практика бюджетът вече е актуализиран, коментира съветникът на Близнашки

  • 29 септември 2014 13:59

  • 1257
  • 0
На практика бюджетът вече е актуализиран, коментира съветникът на Близнашки
©

Кое налага актуализацията на държавния бюджет за 2014-а година коментира пред БНР съветникът на служебния премиер Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска проф. Ганчо Ганчев. Според него въпросът изкуствено се драматизира.

На практика бюджетът вече е актуализиран, в смисъл че не може да се изпълни приходната част – така както е планирана, в разходната също има корекции, което води до промени в дефицита, така че няма как да не се актуализира. Фактически имаме сериозни отклонения от параметрите, които са заложени в Закона за държавния бюджет, коментира Ганчев.

По повод предвиждането на средства за оздравяването на КТБ, а и на цялата банкова система той заяви: "Този въпрос ще бъде решен от следващия парламент. На този етап това е по-скоро жест на добра воля, някакъв стремеж да се покаже желание да бъде решен този въпрос, отколкото някакъв фактически ангажимент. 

По думите на проф. Ганчев бъдещото правителство трябва да работи сериозно с БНБ за намиране на решение, което да не изисква използването на средства на данъкоплатеца.

Според проф. Ганчев има неправилен разчет на риска при правенето на Бюджет 2014:

Никой не е предвидил проблеми в банковия сектор и никой не е предвидил дефлация.

Последвайте канала на

1257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини