Транспортният министър: В понеделник движението на влакове ще бъде възстановено навсякъде

  • 12 септември 2014 08:18

  • 1107
  • 0
Транспортният министър: В понеделник движението на влакове ще бъде възстановено навсякъде
©

3,2 млн. лева ще са необходими за възстановяването на инфраструктурата след щетите от наводненията в страната. Вече са започнали ремонтите на жп инфраструктурата. До понеделник навсякъде ще бъде възстановено движението на влакове и няма да има прекъснати участъци.

Това каза пред камерите на БНТ транспортният министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Получихме голямо съдействие и разбиране от Брюксел, по повод проблемите с БДЖ. Това стана на нашата среща на 4 септември. Получихме официално писмо и вече официално не трябва да се притесняваме при преговорите с кредиторите. Трябва да видим какви договорки ще постигнем с тях. С това писмо от ЕК ни се отварят вратите за държавна помощ към БДЖ, каза още тя. Бордът на БДЖ е сменен и ние наблюдаваме много внимателно тяхната работа. Трябва да дадем кредит на новото ръководство. Към момента най-важни са преговорите с кредиторите. В дългосрочен план реформата в БДЖ трябва да бъде много внимателна разгледана. Трябва визия и последователност в стратегията за реформиране, категорична беше Ангелкова.

Лот 4 на АМ Струма и лот 1 на АМ Марица са застрашени. По отношение на финансирането няма проблем. Трябва да се засили желанието на строителите да работят, защото им се плаща. Другата седмица ще направим проверка на АМ Струма, за да видим дали строителите са изпълнили предписанията. Пътят Видин-София ще се строи, категорична беше Ангелкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини