България се включва в борбата срещу "Ислямска държава"

  • 11 септември 2014 17:53

  • 5101
  • 42
България се включва в борбата срещу "Ислямска държава"
©

Новият пост на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е както неин личен успех, така и успех за България. За нея винаги сме получавали позитивни мнения. Но колкото и да е добър един човек, ако институциите в държавата, която го е номинирала, не стоят зад него, подобни хубави неща няма как да се случат. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Всички еврокомисари са призвани да защитават интересите на всички страни членки на ЕС. Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование обаче буквално се явява финансов министър на ЕС. Тя ще отговаря за съставянето на европейския бюджет - това са над 140 млрд. евро годишно, както и ще координира работата на всички еврокомиксари. Високият й пост може да помогне на България да преодолее проблемите си със злоупотребите с еврофондовете. Тя може да ни помогне да променим механизмите си за контрол, които много често водят до замразяване на фондове, в това отношение може да ни бъде много полезна. С назначението й на новия пост доказахме, че когато българските институции са обединени, това води до подобни резултати, заяви Митов.

Външният министър коментира и позицията на България по конфликта Русия-Украйна и скандалните текстове в документа "Визия 2020". Текстовете бяха редактирани, защото трябваше по-ясно да бъдат дефинирани опасностите за страната ни вследствие на конфликта. Ние подкрепяме териториалната цялост на Украйна и не подкрепяме анексията на Крим. Оттам насетне дестабилизацията на Украйна създава опасност за енергийните доставки за България. Надявам се, че няма да се стигне дотам, че страната ни да остане без газ през зимата, каза Митов.

По думите му Русия дестабилизира Източна Украйна. Това трябва да спре. Подписаното споразумение може да подпомогне този процес. Ние обаче винаги трябва да сме нащрек - всяка една дестабилизация заплашва региона и държавите, които са близо до Европейския съюз. Санкциите на ЕС срещу Русия имат за цел да променят поведението й в конфликта в Източна Украйна. Имаме ясна индикация, че Русия вече започва да заема друга позиция, вземайки предвид подписаното споразумение, смята министърът на външните работи.

По повод заплахата от "Ислямска държава" министърът обясни, че България е поела ангажимент за военна помощ и ще изпрати леко въоръжение в Кюрдистан. Трябва да се мисли как "Ислямска държава" трябва да бъде унищожена в Ирак, а след това и в Сирия, категоричен е Митов. Попитан не носи ли това риск за сигурността на страната ни и не се ли превръща по този начин България в мишена на джихадистите, министърът отговори: "Ние и сега сме тяхна мишена, както и всички държави от ЕС. Това е организация от главорези, които не зачитат никакви права. Неслучайно държавите в близкоизточния регион наричат халифата "Халифат на ужаса". За "Ислямска държава" всеки, който не зачита тяхната религия, е враг. Най-добре е да вземем активна позиция", категоричен бе Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5101 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
воленуглу ПРИ ЛУКАНОВ СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛЯ

2014.09.13 | 16:58

42
ДА НЕ СЕ ОБАЖДА ОТ ГРОБА ВЕЩИЦАТА атакларъ ПРОКЛЕТА ДА СИ ВЕЩИЦО ПРОКЛЕТА
ЯЛОВИЯ ДЯДО сидерас МИРИШЕ НА ПРЪСТ

2014.09.13 | 16:58

41
ДЯДО сидерас УМРЯ НА РЯЗАНИЯ НА ДОГАН КУРВА СИ ВЕ ГОЛЯМА сидерас ДОЛЕН
араб

2014.09.13 | 16:57

40
Най-много да попаднат на някоя загоряла група на Ал Нусра, дето е.бе само мъжки.В тубата има клипче на изнасилени от Свободната Сирийска Армия, които излизат от едни окопи със свалени гащи и се държат за задниците, да си го пуснат, за да се подготвят за секса.

2014.09.13 | 16:57

39
Amerika investiera 7 miliarda v Irak !Vsichkoto orajiie e RUSKO-KOPUVANO OT USA !

2014.09.13 | 16:57

38
преди САЩ и ЕС казваха че в сирия властта се бие срещу "бунтовници за свобода" даже ги въоржаваха за да свалят власта в Дамаск .Сега тези бунтовници станаха ислямисти.Лицемерието няма граници за тези хора

2014.09.13 | 16:57

37
Турция, Турция е основният ни враг. С него трябва да се борим. \"Ислямска държава\" кучета я яли, скоро купона им ще секне
MARABA ANADOLSKİ

2014.09.13 | 16:57

36
DARJAVA KYURDİSTAN NYAMA.KATO VZEMATE DA PİSHETE NESHTO,OTVORETE KARTATA İ YA POGLEDNENTE.

2014.09.13 | 16:57

34
Скоро ще има

2014.09.13 | 16:57

35
"Надявам се че няма да се стигне до там,че страната ни да остане без газ през зимата-казал Митов".Ами, ако се стигне,къде да го търсим този Митов ????В някое топло местенце,в министерството по снегозадържането,където ще твърди,че не сме го разбрали какво точно е искал да каже!?

2014.09.13 | 16:57

33
драги Им министре , интересно каква жътва чакате щом сеете омраза
АНОНИМЕН

2014.09.13 | 16:57

32
АБЕ ПРОСТАКО,НАКЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ.ТИ НЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА НИ И НАРОДА,А ГЛЕДАТЕ ДА ИЗПЪЛНИТЕ ПОРЪЧКИТЕ НА АМЕРИКА,КОЯТО Е ВСЯКО ГЪРНЕ МЕРУДИЯ. С ТЕЗИ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ И АМЕРИКА ДОНИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕМ,ТЕ СИ ГЛЕДАТ ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ И НЕ ИМ Е ЗОР ЗА НАС,НИЕ СМЕ ПОДЛОГИ НА ЗАПАДА И ВИЕ НИ ДОКАРАХТЕ ДО ТОВА ДЕРЕЖЕ.ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини