Обществен съвет ще помага на МВР да бори търговията с гласове (видео)

  • 19 август 2014 13:38

  • 4385
  • 8
Обществен съвет ще помага на МВР да бори търговията с гласове (видео)
©

Основна задача на МВР е да се осигури провеждането на честни и прозрачни избори и да се предотврати търговията с гласове. Това заяви на пресконференция след национално съвещание на ръководството на МВР служебният министър на вътрешните работи Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен. Той обясни, че на националното съвещание са били дискутирани още действията на МВР за справяне с последиците от наводненията, както и действията за залавяне на нелегални имигранти.

Инструкции за противодействие на купуването и продаването на гласове са сведени до РПУ-тата в страната, добави Бакалов. По заповед на главния секретар на МВР са направени справки на всички лица, за които от 2009 г. насам има данни, че се занимават с търговия с гласове. Ще се провери и дали те още се занимават с тази дейност, обясни вътрешният министър.

По думите на главния секретар Светлозар Лазаров престъпните групи, занимаващи се с търговия на гласове, са като всяко едно криминално предприятие, в което има сговор и различни зависимости. Те са изключително гъвкави и когато им се удаде да генерират печалба, те се възползват, добави той. Планира се да се създаде отново Национален щаб съвместно с прокуратурата и ДАНС, съобщи главният секретар на МВР. Всеки един сигнал, който пристигне при нас, ще бъде предаван в прокуратурата. Ще бъдат извършвани съответните оперативно-издирвателни действия с цел откриване на обективната истина, посочи Лазаров.

Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен съобщи, че към МВР ще бъде създаден обществен съвет, в който ще влязат уважавани личности, които ще помагат на вътрешното министерство в борбата с купуването на гласове. Един от поканените е политологът Димитър Димитров, който бе спряган и за служебен министър, отговарящ за провеждането на изборите, разкри министърът на вътрешните работи. Той обаче уточни, че Димитров все още не е питан и съответно не е дал съгласие да участва в подобен съвет.

Вътрешният министър отново бе категоричен, че служителите на МВР ще получат заплатите си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4385 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.08.20 | 07:28

6
лелее забравили са да сменят тоя в най - дясно, дето докладва на станишев, доган и христо бисеров

2014.08.20 | 08:32

8
Защо да го сменят ?! Всичките са от БКП и ДС ! САМО АТАКА !

2014.08.20 | 07:27

3
Леле а тия от ляво на най десния докладват НА БОЙКО и ЦЕЦО ай ай ай.

2014.08.20 | 08:32

7
В България има само ДВЕ партии ! АТАКА и останалите боклуци с една проста ТИКВА отгоре на камарата от партийки ! САМО ВОЛЕН ! САМО БЪЛГАРИЯ и РУСИЯ ! ДОЛУ европедерасите !

2014.08.20 | 07:28

5
без да сменят главния на мвр честни избори не може да има, защото на миналите избори бобов дол и въобще масовото купуване нямаше да се състои без него и мвр.

2014.08.20 | 07:28

4
Щом г-н Лазаров се е заел,можем напълно да бъдем спокойни за провеждането на изборите.Родната милиция ни пази.

2014.08.20 | 07:27

2
Бареков: Ако преди избирателите гласуваха с бой за БСП, сега ще гласуват с любов за мен

2014.08.20 | 07:27

1
От БСП бетонираха Лазаров за мястото на главен секретар за да са сигурни че ще следят от близо какви ги върши ГЕРБ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини