Екатерина Захариева: Може да има режим на тока още тази зима (видео)

  • 13 август 2014 08:35

  • 5907
  • 38
Екатерина Захариева: Може да има режим на тока още тази зима (видео)
©

„Ние сме кабинет, назначен от президента заради качествата на всеки един от нас и най-вече заради това, че сме специалисти, които можем да влезем още от първия ден в съответните ведомства,министерства и агенции и да започнем да работим така сякаш никога не сме си тръгвали”.

Това заяви за „Здравей, България” Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на - заместник министър-председател по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство, в отговор на въпроса чий е служебният кабинет. Уточнението дойде в отговор на съмненията, че кабинетът „Близнашки” се свързва с ГЕРБ и „Протестна мрежа”.

Запитана дали и бившият шеф на митниците – Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, който обяви, че се завръща на поста, ще работи така, Екатерина Захариева подчерта следното:

„Не мисля, че има нещо притеснително във връщането на предишни кадри. Кадрите от системата все са били на някого. Това са експерти от години наред в системата. Те винаги са работили някъде”.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на допълни, че се надява да не се случат протестите срещу Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната. Аргументира се с това, че нещата, които е чувала за неговата работа и настоящата ситуация са показателни.

На въпрос дали ще се увеличи цената на тока и ще има ли режим на тока, Захариева обясни, че председателят на регулатора доскоро е говорил съвсем други неща и посочи:

„По време на обществените обсъждания бяха доста настоятелни аргументите от страна на всички дружества в системата – и на държавните, и на частните, че предвид състоянието на енергетиката - цената на тока и действията, които се определят от регулатора, са застрашаващи системата и са опасни за нея. Точно това беше моето притеснение – че ако останат нещата по същия начин, състоянието на мрежата е такова, че не се знае докога ще издържи. В момента НЕК търпи месечни загуби от 50 милиона лева. Няма кой да ги покрие, в един момент тези пари ще дойдат от нашия джоб.”

„Това, което чувам от регулатора е, че няма как да няма увеличение на цената на тока. От управляващата доскоро партия БСП заявиха, че увеличението ще е 10%. Аз не мога да кажа какво увеличение на тока трябва да има или ще има. Това е работа на регулатора”, заяви заместник министър-председателят по икономическата политика.

По думите на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, режим на тока ще има още тази зима, ако остане сегашното състояние заради невъзможност за поддържане на мрежата. „Ще направим всичко възможно това да не се случи. Ще дадем нашата идея как да работи един такъв професионален регулатор”, подчерта служебният министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5907 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2014.08.14 | 23:04

38
Захариева, назначени сте, за да си траете и да изпълнявате поръчките на мутрите! Да ти обясним, ако не ти е ясно.

2014.08.14 | 23:04

37
Какви специалисти сте вие, бе?! Вие сте едни безгласни букви, некадърни марионетки в ръцете на Бойкан!
Мараба Анадолски

2014.08.14 | 23:03

36
Волен Сидеров е виновн, защото държа повече от година ДПС и БСП на власт, и гласува заедно с тях!

2014.08.14 | 23:03

35
Да ви имам самочувствието.Боже опази България от такива специалисти/еднодневки/.

2014.08.13 | 16:56

34
Не, може! Ще има режим на тока, ако герб се върне на власт! Тогава ще има режим на всичко.

2014.08.13 | 16:27

33
izgonete boiko tikvata na bokluka
информиран

2014.08.13 | 16:27

32
а защо не кажат какви са заплатите в нек на фона на другите държавни фирми и учреждения
MARABA ANADOLSKİ

2014.08.13 | 16:27

31
AVE MOJE DA VDİGATE TSENATA NA TOKA KOLKOTO Sİ İSKATE. E PA YA KE DEMONTİRAM ELEKTROMERO İ KE GO KARAM NA GAZENA LAMPA.

2014.08.13 | 16:27

30
БСП ДПС АТАКА - Enjoy

2014.08.13 | 12:52

5
Искам всички производства на ток в България да са държавни.Вън монополите.См АТАКА само Волен премиер иначе с България е свършено !!

2014.08.13 | 16:26

29
Кой Волен? Този който гласува с ДПС повече от година, и ни докараха режим на тока ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини