Правят пълна проверка в музея на връх Шипка

  • 12 август 2014 19:39

  • 1333
  • 3
Правят пълна проверка в музея на връх Шипка
© Булфото

Във връзка с публикации в медиите, че неизвестни злосторници са задигнали части от експозицията в Паметника на свободата на историческия връх Шипка, министърът на културата доц. д-р Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история ще разпореди извършването на пълна проверка в Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Комисията, която предстои да извърши обстойна проверка в Музея на връх Шипка, обхващаща неговото състояние и стопанисване през последните 10 години, ще бъде назначена със заповед на служебния министър на културата доц. д-р Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история. В комисията ще бъдат включени инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” и експерти от Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” в Министерството на културата. Проверяващите ще имат за задача да установят в какво точно състояние са фондовете и витрините на Музея светиня на Шипка, както и какви конкретни мерки се предприемат от неговото ръководство за опазването и съхраняването на безценните експонати и реликви от Руско-турската война от 1877- 1878 г., довела до Освобождението на страната ни от османско владичество.

При установяване на виновни длъжностни лица, проявили безстопанственост, спрямо тях ще бъдат предприети и съответните административни мерки. 

Докладът с резултатите от пълната проверка в Национален парк-музeй "Шипка-Бузлуджа", разпоредена от министър Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история, както и препоръките на проверяващите при наличието на евентуални констатирани нередности, ще бъдат предоставени на медиите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1333 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БАТКО

2014.08.13 | 09:44

3
Помогнете че се не сещам коя е тази държава ОСМАНИЯ дето ни е поробила и сме били под нейно робство......брей сигурно не съм внимавал в час на времето .тц...тц. бах маааму...

2014.08.13 | 07:24

2
Проверете и връх Бузлуджа - трябва да е останала много слуз и фекалии, а ако не намерите - търсете на позитано...
вихрогон

2014.08.13 | 07:24

1
На 5.10.2014 скрий личната карта на баба си,спаси България.

Добави коментар

Водещи новини