Премиерът изтъкна синдикатите като водещ участник в управлението

  • 10 август 2014 18:30

  • 1680
  • 5
Премиерът изтъкна синдикатите като водещ участник в управлението
©

Фактът, че България е домакин на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация /МТФ/, е знак за високо признание на синдикалната ни общност и за българската държава като член на ЕС.

Това заяви служебният премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска на откриването в НДК на конгреса, на който присъстват близо 2000 делегати, участници и гости - представители на транспортни работници от 116 страни от цял свят.

Премиерът Близнашки изтъкна, че конгресът е най-голямото международно синдикално събитие, състояло се у нас. Той изрази убеждението си, че форумът ще покаже редица иновации по отношение на своите идеи и послания.

Според конституцията на МТФ, основана през 1896 г., тя има за цел да обхване всички транспортни работници, без разлика от тяхната раса, вяра или националност, посочи премиерът и изтъкна ролята на сътрудничеството, особено необходимо в трудни моменти.

Премиерът подкрепи мотото на конгреса "От глобална криза към глобална солидарност" и обърна внимание на ролята на синдикатите като водещ участник в управлението.

Като човек с продължителна кариера, свързана с формирането на общественото мнение, съм наясно, че дейността на служебното правителство е изключително трудна, каза още в речта си министър-председателят.

Той посочи, че служебното правителство е междинно, то трябва да гарантира произвеждането на честни и свободни избори. Много често обаче хората не разбират това, което другите се опитват да направят за тях, каза Близнашки.

Приветствие към делегатите на конгреса отправи и кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Като кмет съм горда, че именно тук се провежда този авторитетен форум, посочи тя, цитирана от БТА.

Този факт е оценка за дейността и авторитета на българските транспортни синдикати, посочи кметът. Според нея няма нищо по важно от социалния диалог, защото когато го има, и най-тежките въпроси могат да намерят своето решение.

Фандъкова съобщи, че около 8 хил. души са ангажирани в София с публичния транспорт, а всеки ден в София се осъществяват 1,8 млн. пътувания.

Столичният кмет определи развитието на обществения транспорт като един от приоритетите в управлението на града. Кметът припомни, че продължава изграждането на метрото, нови 10 метровлака, 20 трамвая и 50 тролейбуси са по улиците на София.

Всички инвестиции, които правим, са с безвъзмездно европейско финансиране, за да не натоварим нашите съграждани с допълнителни разходи, посочи още столичният кмет.

Четирийсет и третият конгрес на МТФ е под под наслов "От глобална криза към глобална справедливост: Транспортните работници отговарят на удара!" и ще продължи до 16 август.

Домакин е Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) със своя председател - вицепрезидент на Европейската транспортна федерация и член на УС съвет на МТФ - Екатерина Йорданова.

В конгреса участват Пади Кръмлин - президент на МТФ, Стивън Котън - и.д. генерален секретар на МТФ, Гай Райдър, който за първи път пристига в България в качеството си на генерален директор на Международната организация на труда, както и президентът на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу.

Последвайте канала на

1680 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.08.11 | 04:56

5
голямо признание с платени разходи на ;синдикалистите ; , да затова работим за 2 лв на час ,благодарение на синдикалните грижи , но пък виж полицейските синдикални норми за заплащане на труда , но нали трябва да защитават крадливите държавници и получават Големи Благодарности , справедливост а

2014.08.11 | 04:55

4
VSE EDNI ISUSHTI GADNI MUSURI SE VURTIAT OT 25G .KRADDTSI I MO6ENNITSI PRODAVA6TI BULGARIA .VSI4KI ZAVISIMI OT AMERIKA ,V 4IITO BANKI SA I SMETKITE IM.SAMO V ATAKA I SIDEROV E SPASENIETO.
SAMO BOLEN SIDEROV!!

2014.08.11 | 04:55

3
bravo-i a3 tova ka3vam,naroda 3apo4na da se sabujda ot prespivatelnite,koito te3i alzni gnusni politici ni trovixa tolko vreme.napred 3a ATAKA S VOLEN i vremeto 6te doide

2014.08.11 | 04:55

2
PEDALA LUBO-ANALNIQ E TUK NA XONORAR.
BOIKO-KURVO-BOIKO -KURVO

2014.08.11 | 04:55

1
da-anala boiko se poqvi-i3gonixme go s kamani

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини