Първо назначение в кабинета "Близнашки" (видео)

  • 06 август 2014 11:44

  • 12551
  • 7
Първо назначение в кабинета "Близнашки" (видео)
©

Д-р Ненков е един добър професионалист. Той е познат от много години в системата. Важно е да продължите, всичко което сме започнали. Няма място за бавене. Един акушер-гинеколог предава властта на един анестезиолог. В здравеопазването е важно да има приемственост и всички ние да работим за него, за да не бъдем след това потърпевши. Успех. Това каза досегашният министър на здравеопазването д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския на церемония по предаване на поста на служебния министър Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност , назначен от президента Плевнелиев.

Оставам и Спешната помощ, майчиното здраве и всички програми, които трябва да бъдат продължени. Надявам се, че ще имаме поводи да се срещаме и да говорим за темите в здравеопазването. На добър час.

Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност , новият служебен министър на здравеопазването коментира от своя страна: "Благодаря за добрите думи. Идвайки сега тук, правейки плановете си, е важно за мен да не предизвикам някакви сътресения в системата. Естествено, че ще продължа добрите начинания. Разчитам на вашето съдействие и в бъдеще. Спешната помощ е приоритетна за мен, но първо трябва да се запозная със ситуацията в системата.

Попитана какво ще бъде първото нещо след сдаването на здравното министерство, Андреева коментира: Ще отида вкъщи при моите близки, защото те бяха най-лишени от вниманието ми през тази една година, отговори Андреева на журналистите. "Независимо от всички прокоби, които се изказват нещата не са толкова тежки. Наистина има нужда от реформа и от начин на промяна за финансирането на здравеопазването", увери тя. В годините нашето здравеопазване се превърна в болнично, затова е толкова натоварено. Трябва да се обърне внимание и на доболничното здравеопазването, както и на извънболничното здравеопазване. Експериментите в това министерство трябва да спрат, категорична беше Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

На въпрос дали актуализацията на бюджета на НЗОК успокоява ситуацията в системата, Ненков отговори: Тези пари трябва да стигнат до края на годината. Трябва да се провери как се разходват средствата на НЗОК. В заключение той обяви, че Лидия Нейчева ще бъде зам.-министър в ресор "Лекарствена политика".

Заместник-министър Нейчева завършва "Фармацевтичен факултет" на МУ-София през 1984 г. Започва работа по разпределение в гр. Видин. По-късно постъпва в НИХФИ, а от 1992 година е част от екипа на Военномедицинска академия. През 1996 година придобива специалност "Клинична фармация".

В периода 1998-2002 г. е управител "Болнична аптека" във ВМА. От 2003 до 2006 г. е управител на аптека в "Софийски аптеки". От средата на 2006 г. до сега работи в МБАЛ "Токуда Болница София" АД като управител на "Болнична аптека".

Участвала е в програмата за обмен на опит в болниците на "Токушукай" в Япония.

Магистър фармацевт Лидия Нейчева е семейна, има двама сина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12551 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Offff

2014.11.20 | 23:40

7
Според мен проблемът е не толкова в НЗОК, а в спешната помощ. Наскоро водих мой близък в спешното във Варна. Ами чакалнята беше пълна с цигани. Неосигурени и без лични лекари. И лекарите, вместо да се грижат за наистина спешни случаи, се занимаваха с разтройства и висока температура. И това защото някой мъдрец реши, че спешното не може да връща болни. Ами може според мен. Като не е спешен да ходи при личния. Ако няма - на майната си.

2014.08.08 | 00:46

6
Ненкоооов, веднага уволни онзи крадлив динозавър началничката на НЗОК и тогава парите ще стигнат!!!!!

2014.08.07 | 16:41

5
как се познава кога Б.Б назначава министри единя само кимашае и се усмихваше този ще търси къде са тоалетните в министерството.Егати посраните сл. министр.
от системата

2014.08.07 | 16:07

4
Уважавам анестезиолозите,работя с тях 34 години вече. Всичките съм ги изваждал от зад паравана и съм ги показвал на болните,да добият увереност,че са самостоятелна специалност, а не кошче зад вратата. Обаче естеството на специалността им е такава, че виждат от всичко по малко, вътрешно мразят хирурзите,щото са им шефове и като резултат се стремят ТЕ ДА СТАНАТ ГОЛЕМИ НАЧАЛНИЦИ.И станаха,проследете нещата от 23 години насам. почти само анестезиолози дават акъл и са били началници. Част от вината за лошата организация в здравеопазването е в тях, защото им липсв самокритичност като цяло.
България без граждани

2014.08.07 | 16:07

3
Знам ,че "гарван гарвану око не вади" ,но ти Докторе си Кралски орел не гарван.

2014.08.07 | 16:06

2
Ако някой ме попита дали съм имал любим министър, с това назначение вече отговора ще ми е ДА .Д-р Ненков ми е любимия министър-жалко ,че благодарение на некадърните ни политици ,той представлява партията България без граждани.Успех Докторе,2 месеца ще ни липсваш по Дарик,но се надявам да направиш толкова за здравеопазването ,че да си министър и в следващия кабинет за да направиш повече,успех и заради нас.

2014.08.07 | 16:06

1
Докторе, направи едно нещо, с което да те запомним, а не само с вицовете по Дарик; поразрови ТЕЛК във всеки град, където има болница ще видиш какъв е ужас, седят, ядат семки, вземат заплати или си чакат отпуските и казват, чакайте, че имаме много работа, а тя е да местят папки от една маса на друга.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини