Орешарски сдаде властта, Близнашки обеща да няма чистки (видео+галерия)

  • 06 август 2014 10:39

  • 5973
  • 30
Орешарски сдаде властта, Близнашки обеща да няма чистки (видео+галерия)
© Булфото

Премиерът в оставка Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 посрещна назначения за служебен премиер Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска в Гранитната зала на Министерски съвет, където се проведе церемонията по посрещане на служебното правителство на Република България.

В Гранитна зала се събраха всички министри от досегашното правителство и всички назначени от президента служебни министри.

Преди една година правителството пое управлението на страната в условията на дълбока икономическа криза. Работихме в сложна среда, въпреки това изпълнихме много от поетите ангажименти. Ръководехме се от интересите на хората, постигнахме добри резултати. Това заяви Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в началото на своята реч.

Направихме голяма стъпка за възстановяване статута на държавата като изряден платец, заяви той. Не задържахме значими плащания, за да представим по-добра фискална картина. Отменихме режими, затормозяващи бизнеса, подчерта Орешарски. Въведохме 308 електронни услуги, достъпни за граждани и бизнес. Ускорихме усвояване на европейските фондове. Разплатихме близо 20 на сто от средствата за целия програмен период. Така Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 изброи свършената от правителството му работа по време на управлението. Той подчерта, че са били открити близо 50 000 работни места.

По думите му службите за сигурност за били реформирани, така че да постигнат по-добри резултати от предходния период. Справихме се и с бежанската вълна, посочи Орешарски. Бяха направени първи стъпки в дълго отлагани реформи. Той призна обаче, че времето не е достигнало за реформите в здравеопазването и други сфери.

По думите му системата на енергетиката е била заварена в колапс, като неговото правителство е обърнало голямо внимание на тази сфера. Той заяви, че счита, че правителството е изпълнило преобладаващата част от ангажиментите си.

„Вие имате малшанса, но и щастието да бъдете служебен премиер. Служебните премиери са най-успешни в нашата история. Пожелавам ви успешна и ползотворна работа", каза Орешарки, обръщайки се към Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

През последната година българското общество преживя значителни сътресения, каза от своя страна проф. Близнашки. Няма никакво съмнение, че основната ни задача е провеждането на свободни и честни избори. Очевидно е, че е необходимо възстановяването на доверието на гражданското общество в политическите институции на страната. Ще направим всичко възможно изборите да бъдат проверени с участието на гражданското общество. Искам да успокоя всички, че не сме търсили извънредни правомощия, каза служебният премиер. Той подчерта, че правителство има ясното съзнанието, че трябва да се справят с основните си задачи.

„Няма място за опасение. Може само да се съжалява, че не беше направена актуализацията на бюджета“, посочи Близнашки. Той подчерта, че пострадалите в наводненията ще бъдат подпомогнати. По думите му като българи сме длъжни да проявим национална солидарност.

Той благодари, че са премахнати загражданията около националните политически институции. Според него това е добър знак за демократичните процеси в страната. Нека да покажем, че сме в състояние да живеем по демократичните правила и управляващите да не се страхуват от управляваните, посочи той.

Той заяви, че служебното правителство няма да прибягва към чистки и реваншизъм.

Задачите и приоритети са амбициозни, но ще оставим нещата в по-добро положение преди изборите, които предстоят на 5 октомври, посочи Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5973 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
КУР ЗА ГЕРБ

2014.08.08 | 09:32

30
ГЛЕДАМ ТИКВАТА И В ЮТУБ ИМА ПРОФИЛ И СИ КАЧВА КЛИПЧЕТА, БАЛЪК ОТСЯКЪДЕ
ДО НОВИЯ МИНИСТЪР НА МВР

2014.08.07 | 00:35

29
ЗАЩО Е ОЩЕ НА РАБОТА В МВР ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР ЛАЗАРОВ И НАЧАЛНИКА НА ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ ЛЮБОМИР ФИЛИПОВ -СЪПРУГ НА ВИЦЕПРЕМИЕРА ДАНИЕЛА БОБЕВА ? ГОСПОДИН МИНИСТЪР БАКАЛОВ, КОГА ТЕЗИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ ПОСТОВЕТЕ КОИТО ЗАЕМАТ ? ТЕЗИ ХОРА СЪСИПАХА МНОГО ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ЧОВЕШКИ СЪДБИ !

2014.08.06 | 23:55

28
Управление на ГЕРБ с ДПС или ГЕРБ с БСП или БСП с ДПС е все тая , все в гъза народен ! МАФИИ ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! Кога ще го разберете ? Като умрете ?!

2014.08.06 | 23:55

27
не се притеснявайте това сл. правителство има само една цел да намери къде са тоалетните в министерствата според думите на новия министар на здравеопазването так че те са много заети хора .

2014.08.06 | 23:55

26
няма чистка означава, че назначените тъстове и зетове на бсп и дпс ще си се опъват на властовите диванчета.

2014.08.06 | 14:50

8
САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! Останалите са еднакви : боклук до боклук наредени , а отгоре е една ТИКВА ПРОСТА ! ВСИЧКИТЕ са за затвора !
ДО НОВИЯ МИНИСТЪР НА МВР

2014.08.06 | 23:55

25
ЗАЩО Е ОЩЕ НА РАБОТА В МВР ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР ЛАЗАРОВ И НАЧАЛНИКА НА ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ ЛЮБОМИР ФИЛИПОВ -СЪПРУГ НА ВИЦЕПРЕМИЕРА ДАНИЕЛА БОБЕВА ? ГОСПОДИН МИНИСТЪР БАКАЛОВ, КОГА ТЕЗИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ ПОСТОВЕТЕ КОИТО ЗАЕМАТ ? ТЕЗИ ХОРА СЪСИПАХА МНОГО ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ЧОВЕШКИ СЪДБИ !

2014.08.06 | 15:02

24
Организирате едни честни избори и дим да ви няма! Никакви поръчки на Боко Тиквата няма да изпълнявате!

2014.08.06 | 15:02

23
То няма и защо да има чистка, при положение, че БСП назначаваше само кадърни хора. Не са като герберските "калинки", които не знаеха къде се намират.

2014.08.06 | 14:51

15
Кои, кадърни началничката на НЗОК, гл. секретар на МВР, зам. Абазов от МЗХ, Пеевски или кой???? Всички назначени от правителството на Олигофрена са окопните бойци на БСП-ДПС-ДС и което и да е следващо правителство ако не ги изчисти ще последва Костов, Царя и Боко. Разчитам на временното правителство да изчисти авгиевите обори в държавната администрация и да влезе в историята!!!!

2014.08.06 | 15:02

22
OTIDE SI EDNO SRAMNO PRAVITELTVO NA BALGARIA OT DEGRADIRALI KOMUNISTI,ALTCHNI POMAZI I PRODAJNI ATAKISTI. EDNA GODINA NA NAGLOST,POLITITCHESKA PERVERZIA,KRAJBI I ZADKULISIE. BALGARSKIAT NAROD KAZA DUMATA SI. IZHVARLIHA IZEDNIZITE. DANO SE OSAZNAEM DOSTATATCHNO DA ZHVARLIM OT POLITITCHESKATA SZENA I OTREPKATA BAREKOV.

2014.08.06 | 15:02

21
Бунак , това " срамно " правителство не ти увеличи тока ! Тиквенското правителство ще те го увеличи с 40 % ! АМАН ОТ ИДИОТИ !

2014.08.06 | 15:01

20
ОСТАВКААА ! ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ДОТОГАВА , ДОКАТО ИЗБЕРЕМ ВОЛЕН и АТАКА ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини