Таско Ерменков: НЗОК е като банкомат

  • 17 юли 2014 08:32

  • 1935
  • 0
Таско Ерменков: НЗОК е като банкомат
©

Трябва да се мобилизират усилията на парламента, за да може да си свършим работа до края на мандата, има редица важни законопроекти, които трябва да се приемат. Не се опитваме да протакаме работата на Народното събрание. Хората са жертва на конспирации, затова смятат така. И ние политиците имаме недостатъци, но не ни товарете с вината за всичко и за ситуацията банковата система. Това каза депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков по БТВ.

Постъпленията на държавни пари в КТБ сега са намалели по време на нашето управление, увери той. При един пълен одит на КТБ ще се открие, че нещата не са чак толкова катастрофални. Най-вероятно има интерес от разграбване на активите на банката. Атаката си е от България.

Според Ерменков БСП не е бламирала актуализацацията на бюджета. Според него предложените 225 милиона лева, с които трябва да бъде коригиран бюджетът на НЗОК е добър ход. И 350 да им дадем пак няма да стигнат, защото разходите в тази система от години са неконтролируеми. НЗОК е като банкомат - всеки може да точи пари безконтролно. Ние подготвяхме проектозакон, който да увеличи контрола върху разходите на средствата в НЗОК, но времето не ни стигна да го приемем. В големите болници има съмнения за неправомерно използване на средства в размер на милиони.

Решението на ГЕРБ да не подкрепят това предложение и исканите от тях суми Ерменков коментира така: Няма как на масата две минути преди да се приемат важни закони, да бъдат сложени едни числа, които са два пъти по-високи. ГЕРБ искат заем от 7 милиарда.

Вземаме понякога непопулярни решения, но те са за доброто на държавата. Партията не стои над държавата, категоричен беше той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1935 0

Свързани новини

Водещи новини