НС ратифицира международни споразумения

  • 09 юли 2014 10:08

  • 900
  • 0
НС ратифицира международни споразумения
©

Парламентът ратифицира общо пет международни споразумения, актове и протоколи. Народните представители приеха Законопроект за ратифициране на Споразумението за търговия между Европейския съюз и неговите държави членки, от една страна, и Колумбия и Перу, от друга страна, подписано на 26 юни 2012 г. в Брюксел.

Депутатите ратифицираха Изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура” и Международната банка за възстановяване и развитие от 25 октомври 2012 г., както и актовете на ХХV конгрес на Всемирния пощенски съюз.

Парламентът ратифицира Протокола за изменение и допълнение на Меморандума за разбирателство между Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България, действащо като Национален партниращ орган, Министерството на регионалното развитие и туризма на Румъния, действащо като Управляващ орган, Министерството на публичните финанси на Румъния, действащо като Сертифициращ орган, и Одитния орган (асоцииран към румънската Сметна палата), действащ като Одитен орган, относно изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния 2007-2013 г.

Народното събрание прие и Законопроект за ратифициране на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги за укрепване на конкурентоспособността на селското стопанство и изготвяне на проектостратегии за устойчиво управление в хидромелиоративния сектор и опазване от вредното въздействие на водите между Министерството на земеделието и храните на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие.

Последвайте канала на

Нора Виткова
900 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини