Плевнелиев: Законът да се спазва, няма вече да минава номерът (видео)

  • 08 юли 2014 10:19

  • 6427
  • 75
Плевнелиев: Законът да се спазва, няма вече да минава номерът (видео)
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното откри в София конференция на тема „Върховенството на закона: основен принцип за устойчива бизнес среда”, предаде репортер на Novini.bg.

На срещата присъстваха депутати от 42-то НС, посланиците на САЩ и на Австрия у нас Марси Рийс и Герхард Райвегер, както и представители на бизнеса.

Президентът заяви, че за да бъде постигнат икономически и политически растеж, много важно е да бъде спазвано върховенството на закона. Това е най-важният приоритет в правовата държава, по думите му.

Върховенството на закона е стълбът в Европейския съюз. То гарантира правата и принципите в развитието на държавността. Важно е всяко едно нарушение да бъде санкционирано, ясно да се подчертае, че не минава номерът, както сме свикнали в България, категоричен бе държавният глава.

За да се развива бизнесът и гражданското общество, трябва да има предсказуемост и прозрачност в държавата, подчерта Плевнелиев.

Според неговите думи тази среща е добър знак за развитието на върховенството на закона в България, защото ясно се вижда, че има проблем.

През последните години гражданското общество става все по-активно и гражданите ясно показват, че искат България да бъде правова държава, в която институциите да работят, продължи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. По неговите думи това ще гарантира и икономическия растеж.

Да бъде спазвана буквата на закона, призова президентът.

През последната година сме свидетели на граждански протести, чрез които гражданите ясно заявиха, че повече не могат да търпят несправедливостта в обществото и че искат промяна, допълни президентът Плевнелиев.

Президентът на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посочи проблемите на България, разкритикува политиците и българската политическа система, като същевременно поздрави българското общество за гражданската му позиция и посочи, че България върви в правилната посока, въпреки установените проблеми, които имаме в липсата на върховенство на закона в страната ни към момента.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посочи, че постигането на устойчив растеж и просперитет минава през преодоляването на много предизвикателства, като едни от най-важните са заплахите за върховенството на закона и не докрай завършения процес на демократизация в много държави в региона.

„Единственият начин, да решим проблемите, които имаме, е да ги посочим, да не ги крием. Да, България не е там, където иска да бъде със своята чиста и свята република. България не е там, където иска да бъде в справедливостта си към гражданите. Върховенството на Закона е основен принцип на демокрация. Преди месец Freedom house публикува, своя 18-ти поред доклад – Страни в преход 2014 г. Индексът за демократичност на нашата държава продължава да се влошава. В изследването е отбелязано, че гражданското ни общество става все по-активно и все по-динамично. Благодаря на гражданите. Те запълват една ниша, която ние политиците със сигурност сме длъжници”, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

6427 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар

2014.07.10 | 15:00

69
Не се спазват законите в БЪЛГАРИЯ. За съжаление този процес винаги е по-засилен, когато БСП са на власт. Така те имат уж основание да набиват в главите на простите си избиратели, че хаосът, който създават и толерират е плод на демокрацията. Сиреч, ето, виждате ли колко бяхме готини ние и колко е гадна демокрацията, пак гласувайте за нас. В обстановка на беззаконие, техните дела не са толкова видими и си мислят, че колкото и да са отвратителни по малко си личи, когато всичко наоколо е отвратително. Но това не е демокрацията. Ние искаме правов ред, за това БСП е време да бъде забранена. Защото тя е в същност БКП и сама си признава това с честването на годините, през които съществува.

2014.07.10 | 15:03

75
Да така е. А всички други, които пишат тука са олигофрени!

2014.07.10 | 15:02

74
Абе този Роско много се изпедерасти бе, не че като го набутаха за Президент беше в ред но сега съвсем му пролича.Има педали които са по мъжкари от него.

2014.07.10 | 15:01

73
Интересно , как може да се коментират едни новини а други не могат . Ама много тъп сайт сте вие .

2014.07.10 | 15:01

72
Плевнелиев е срам за България и за президентската институция. Не може да си леке по природа и да се правиш на политически лидер. Двете са тотално несъвместими.
ВОЛЕНУГЛУ ХАНЪМАТА НА ДОГАН

2014.07.10 | 15:01

71
ЕЙ КУРВИ ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ ПАК ПРЕМИЕР ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРЕЗИДЕНТ ХА КАЖЕТЕ ВАЩА КУРВА волен КАКЪВ Е НИЩО НЕ СТАВА ОТ ПРЕДАТЕЛЯ САМО ХАНЪМА МОЖЕ
Крум Усаиснки - Блг

2014.07.10 | 15:01

70
Тази гнида избрана с измама с колко милиона е ощетитл държавата с офшорките си ?

2014.07.08 | 23:53

53
Защо имаме идиот за президент ?

2014.07.10 | 15:00

68
това че ти мислиш че е идиот, не означава че останалите мислят така, ако президентът бъде преизбран ще си върнеш ли думите назад?
Мая Курвата

2014.07.10 | 14:59

67
Другари тролове, колегата Кутев е пиян на кютук. Парите ще ви ги раздавам аз, ама друг път. Ха-ха-ха-хаааа...

2014.07.09 | 09:32

66
Tyk pi6at smotanqcite koito ostanaha v balgaria
София

2014.07.09 | 09:32

65
Плевньо имa наглостта да говори за спазването на законa... Tой, ако се спазваше, както в цивилизованите страни, отдавна да му беше гласуван импийчмънт и заедно с мутрите Буда и Цецко, да бяха в затвора. Наглеци и крадци!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини